Yritysuutiset

Caverionin toimitusjohtaja Ari Lehtoranta lähtee – yhtiön markkina-arvon kehitys on ollut pettymys

Caverion ei ole onnistunut Ari Lehtorannan aikana kasvattamaan yhtiön liikevaihtoa. Yhtiö on menettänyt reippaasti markkina-arvoaan.

Ari Lehtoranta Caverion
Caverionin toimitusjohtaja Ari Lehtoranta. Kuva: Caverion Oyj.

Kiinteistötekniikkayhtiö Caverionin toimitusjohtaja Ari Lehtoranta jättää tentävänsä. Yhtiön hallitus ja toimitusjohtaja Ari Lehtoranta ovat yhteisymmärryksessä sopineet, että Lehtoranta jättää Caverion Oyj:n toimitusjohtajan tehtävät. Lehtoranta on hallituksen käytettävissä vielä seuraavat kuusi kuukautta.

Lehtoranta oli Caverionin hallituksen puheenjohtaja vuosina 2015–2016 ja toimitusjohtaja vuoden 2017 alussa lähtien.

Hallitus on nimittänyt hallituksen puheenjohtajan Mats Paulssonin yhtiön väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi. Paulsson jatkaa yhtiön hallituksen puheenjohtajan tehtävässä. Rekrytointiprosessi uuden toimitusjohtajan nimittämiseksi on aloitettu.

Lehtoranta on toiminut Caverionin toimitusjohtajana tammikuusta 2017 lähtien. Lehtoranta on hallituksen käytettävissä vielä seuraavat kuusi kuukautta, jotta tehtävät saadaan sujuvasti siirrettyä hänen seuraajalleen.

”Viimeisten neljän vuoden aikana Caverion on kohdannut useita vaikeita haasteita. Arin johdolla yhtiö on onnistunut vastaamaan näihin haasteisiin sekä tekemään lukuisat perustavaa laatua olevat muutokset”, kertoo Caverion Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Mats Paulsson.

Caverionin osakekurssin kehitys viimeisen viiden vuoden aikana.

Paulsonin mukaan yhtiön siirtyessä uuteen vaiheeseen, hallitus ja Lehtoranta ovat yhdessä todenneet, että nyt on oikea aika toimitusjohtajan vaihdolle.

”Viimeiset neljä vuotta Caverionilla ovat olleet hyvin palkitsevia, vaikka olemmekin joutuneet tekemään vaikeita päätöksiä muuttaaksemme yhtiön kehityskulkua haluttuun suuntaan. Caverion on nyt vakaalla pohjalla ja sillä on hieno tulevaisuus edessään mahdollistaen ja tukien siirtymistä kohti älykästä ja kestävää rakennettua ympäristöä”, toteaa puolestaan Ari Lehtoranta.

Lehtoranta ei ole onnistunut 2017 alkaneen toimitusjohtajakauden aikana nostamaan yhtiön markkina-arvoa. Vuoden 2017 alussa yhtiön osake hinnoiteltiin 8,1 euroon, mutta nyt osakkeen arvo on alle 5,3 euroa.

Yhtiön liikevaihto on laskenut tasaisesti viimeisen 10 vuoden aikana ja vasta viime vuonna yhtiö sai liikevaihdon laskun pysähtymään.

Käyttökatteen Lehtoranta sai kuitenkin käännettyä. Käyttökate painui vuonna 2016 pakkaselle ja vuonna 2019 tapahtui selvä käänne, kun käyttökate nousi 103 miljoonaan euroon.

Viime vuonna käyttökate oli 99 miljoonaa euroa, mutta liikevoitto jäi kuitenkin 27 miljoonaan euroon, kun vuotta aiemmin se oli ollut 35 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös