Talouden trendit

RFID-yhtiö Nordic ID:n ostotarjous kiidättää osakkeen 25 prosentin nousuun

Amerikkalaisyhtiö teki ostotarjouksen kotimaisesta teknologiayhtiö Nordic ID:stä.

Amerikkalainen Brady Corporation kertoi tänään aikomuksestaan ostaa koko Nordic ID:n osakekannan vahvistaakseen tunnistusratkaisujen liiketoimintayksikön strategista kehittämistä. Brady tekee Nordic ID:n hallituksen suositteleman käteisostotarjouksen kaikista Nordic ID Oyj:n osakkeista.

Brady ja Nordic ID ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka mukaan Brady sitoutuu kokonaan omistamansa tytäryhtiön Brady S.a.r.l. välityksellä tekemään vapaaehtoisen julkisen käteisostotarjouksen Nordic ID Oyj:n osakkeista. Tarjous koskee kaikkien suomalaisyhtiön liikkeeseen laskemia osakkeita, jotka eivät ole sen hallussa.

Osakekohtainen tarjoushinta on 3,30 euroa käteisenä. Ostotarjouksen arvo koko Nordic ID:n osakekannalle on noin 8,1 miljoonaa euroa.

Osakekurssi noteerattiin ennen kaupan julkistusta 2,6 euroon, mutta ilmoitus amerikkalaisyhtiön ostoaikeista sai osakkeen raketoimaan peräti yli 25 prosenttia. Torstaina noin kello 15.00 osake noteerataan 3,28 euroon, eli lähelle tarjoushintaa.

Kurssireaktion perusteella sijoittajat pitävät kaupan toteutumista hyvin varmana.

Suunniteltu yritysosto on osa Bradyn strategiaa luoda markkinoiden johtava tunnistusratkaisuissa käytettävien laitteiden ja ohjelmistojen liiketoiminta hyödyntämällä Nordic ID:n kehittämää teknologiaa. Nordic ID:n tarjoamat teknologiset innovaatiot täydentävät Bradyn tuoteportfoliota lisäämällä keskeisiä ratkaisuja esineiden seurantaa varten.

”Nordic ID:n osto mahdollistaa Bradyn monipuolistamaan ja laajentamaan tuotevalikoimaansa RFID -teknologian osalta otollisessa markkinassa, jossa on korkeat orgaaniset kasvuluvut,” Bradyn toimitusjohtaja J. Michael Nauman kommentoi.

Nordic ID:n hallituksen puheenjohtaja Jorma Lalla kertoo, että harkittuaan huolellisesti saamaansa tarjoukseen, Nordic ID:n hallitus on päättänyt yksimielisesti suositella osakkeenomistajia hyväksymään tarjouksen ja suurimmat osakkeenomistajat ovat jo ilmaisseet tukensa yhdistymiselle.

”Nordic ID:n hallitus uskoo, että Bradyn maailmanlaajuinen ulottuvuus, tuotemerkin vahvuus ja ristimyyntimahdollisuudet hyödyttävät Nordic ID:n toimintaa. Ostotarjousta koskevan arvionsa tueksi Yhtiön hallitus on myös saanut Translink Corporate Finance Oyltä fairness opinionin -lausunnon, jonka mukaan tarjoushinta on Yhtiön osakkeenomistajien näkökulmasta taloudellisessa mielessä kohtuullinen. Bradyn ja Nordic ID:n yhdistäminen tarjoaisi molempien asiakkaille laajemman ja innovatiivisemman RFID-tuotevalikoiman, mikä parantaisi yhdistetyn liiketoimintayksikön kilpailukykyä, etenkin globaalien asiakkaiden silmissä”, kertoo Lalla.

Nordic ID:n toimitusjohtaja Juuso Lehmuskoski puolestaan kertoo, että RFID- ja IoT-markkinassa on tällä hetkellä käynnissä kiihtyvä markkinakonsolidaatio. Se on ollut odotettavissa RFID-teknologian yleistyessä ja saavuttaessa maturiteettia. Pienenä riippumattomana yhtiönä, Nordic ID olisi tässä kehityksessä alttiina ulkoisille markkinariskeille.

”Keskustelujemme perusteella, Nordic ID tulee jatkamaan toimintaansa Salossa, Bradyn tukemana tuotekehityksessä. Tämä auttaa meitä kasvattamaan resurssejamme tuotekehitykseen ja Salon tiimiä toteuttamaan tuotteille suunniteltua tiekarttaa yhdessä Bradyn kanssa. Bradyn ja Nordic ID:n strategiat ovat hyvin linjassa, ja Bradyn vahvassa tiimissä mukana oleminen luo täydellisen pohjan Nordic ID:n nousulle seuraavalle tasolle. Bradyn mahdollistamien resurssien ja synergioiden myötä voimme toteuttaa innovaatioidemme käyttöönottoa ja panostamaan Nordic ID:n teknologian tulevaan kehitykseen”, Lehmuskoski toteaa.

Nordic ID on suomalainen RFID-teknologiayhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen pilvipohjaista, PaaS-palvelua tavaravirtojen ja tuotteiden digitalisointiin sekä niiden seurantaan ja hallintaan.

Vuonna 1986 perustettu yhtiö on muuntautunut toimintansa aikana viivakoodilukijoiden valmistajasta RFID-teknologiaan (radiotaajuinen etätunnistus) perustuvien sovellusten globaaliksi toimittajaksi. Nordic ID:n kyky RFID-teknologian uudenlaiseen hyödyntämiseen IoT-ympäristössä mahdollistaa sen, että jokaiselle tuotteelle luodaan oma identiteetti, jolloin sitä voidaan seurata reaaliajassa missä ja milloin vain.

Nordic ID:n vuosi 2020 ei ollut taloudellinen menestys.

Yhtiön liikevaihto laski viime vuonna 6,7 miljoonaan euroon edellisvuoden 9,2 miljoonasta eurosta. Tilikauden tappio syveni 1,37 miljoonaan euroon edellisvuoden 0,95 miljoonan euron tappiosta.

RFID on radiotaajuisen etätunnistuksen menetelmä tiedon etälukuun ja -tallentamiseen käyttäen RFID-tunnisteita eli tägejä. RFID-tunniste on pieni laite, joka voidaan sisällyttää tuotteeseen valmistusvaiheessa tai liimata siihen jälkikäteen tarralla.

Kommentoi
Ylös
>