Yritysuutiset

Optomed hyötyy terveydenhuollon murroksesta ja nostaa näkymiään

Terveysteknologiayhtiö Optomed nostaa vuoden 2021 näkymiään parantuneen markkinatilanteen ja erittäin vahvan vuoden alun johdosta.

Optomed antoi positiivisen tulosvaroituksen. Yhtiö odottaa nyt liikevaihdon kasvavan vahvasti vuonna 2021 vuoteen 2020 verrattuna. Aiemmin 18. helmikuuta Optomed oli odottanut liikevaihdon kasvavan vuonna 2021 vuoteen 2020 verrattuna.

Optomedin toimitusjohtaja Seppo Kopsala kertoo, että yhtiön vuosi on alkanut erittäin vahvalla kasvulla.

Koronapandemia on kiihdyttänyt diagnostiikan prosessien murrosta kohti etäseulontaa ja -seurantaa.

”Esimerkiksi diabeetikot kuuluvat koronaviruksen osalta korkean riskin ryhmään, joille ei suositella käyntejä ruuhkaisilla silmäklinikoilla vuosittaisissa silmätarkastuksissaan. Tilanteen ratkaisemiseksi on tarvittu uudenlaisia, etälausuntaan ja etädiagnostiikkaan perustuvia ratkaisuja, jonka vuoksi kädessä pidettävistä kameroista on tullut erittäin houkutteleva vaihtoehto useille silmäseulontoja tarjoaville toimijoille”, toimitusjohtaja kertoo.

Tämä murros näyttää Kopsalan mukaan siirtävän seulontaa yhä enemmän kohti perusterveydenhuoltoa, erityisesti Yhdysvaltain markkinoilla.

Kuluvan vuoden näkymiin sisältyy silti epävarmuutta.

”Näkyvyys toiseen vuosipuoliskoon pysyy pandemiasta johtuen heikkona, mutta tällä hetkellä markkinan murros kohti kannettavia kameroita, etälääketieteen ohjelmistoja ja tekoälypalveluita vaikuttaa kiihdyttävän kasvuamme vuonna 2021”, Kopsala toteaa.

Optomed kehittää ja kaupallistaa kädessä pidettäviä silmänpohjakameroita, joita voidaan käyttää erilaisten silmäsairauksien diagnosoimisessa ja seurannassa. Optomedilla on myös ohjelmistoliiketoimintaa.

Yhtiön ratkaisu yhdistää kädessä pidettävät seulontalaitteet ohjelmistoihin ja tekoälyyn tavoitteenaan uudistaa sokeuttavien silmäsairauksien, kuten nopeasti lisääntyvän diabeettisen retinopatian diagnosointiprosessia.

Optomedin kaksi liiketoimintasegmenttiä, Laitteet ja Ohjelmistot, toimivat synergiassa. Konsernin liikevaihto jakautuu lähes tasan segmenttien välille.

Optomed keskittyy liiketoiminnassaan silmäseulontalaitteiden ja ohjelmistoratkaisujen tutkimukseen ja tuotekehitystyöhön Suomessa sekä myyntiin eri kanavien kautta yli 60 maassa. Yhtiöllä on vahva patenttisalkku, joka koostuu yli 50:stä kansainvälisestä teknologiapatentista.

Viime vuonna Optomedin liikevaihto laski 13 prosenttia edellisvuodesta 13,0 miljoonaan euroon. Oikaistu käyttökate painui 0,7 miljoonaa euroa negatiiviseksi. Koronaviruspandemia vaikutti negatiivisesti Laitteet-segmenttiin, kun taas Ohjelmistot-segmentti jatkoi tasaisen hyvää suoritustaan.

Kopsalan mukaan Laitteet-segmentin myynti laski koronapandemian aiheuttaman henkilökohtaisen myyntityön rajoitteiden, sekä OEM-asiakkaidemme myynnin laskun seurauksena.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös