Sijoitusuutiset

Yksityissijoittajat tankkaavat edelleen osinko-osakkeita

Kotimaisten piensijoittajien ostojen kohdistuminen osinko-osakkeisiin jatkui helmikuun tapaan.

Koko Helsingin pörssin euromääräinen vaihto laski vuodentakaisesta maaliskuusta 23,7 prosenttia, kertoo Nordnet tiedotteessaan. Kaupankäynti kuitenkin vauhdittui helmikuun euromääräisestä aktiviteetista 1,8 prosenttia.

Edellisvuoden vertailukaudesta koko pörssin kauppojen kappalemäärät putosivat 36,1 prosenttia. Pörssin kappalemääräinen kaupankäynti kuitenkin kasvoi edelliskuuhun nähden 4,6 prosenttia. Viime vuoden maaliskuu edustaa vertailukautena poikkeuksellista kuukautta koronakriisin kärjistymisen ajankohtana.

Nordnetin mukaan yksityissijoittajien tavallisimmin käyttämien online-välittäjien (Nordnet, Danske Bank, Nordea ja Pohjola) kautta kauppoja toteutettiin maaliskuussa euromääräisesti 31,8 prosenttia viime vuoden maaliskuuta vähemmän.

Yksityissijoittajien osinko-osakkeiden tankkaaminen jatkuu.

”Arvo-osuustilit ja osakesäästötilit yhteenlaskien Nordnetin suomalaisasiakkaat netto-ostivat kotimaisia osakkeita maaliskuussa 76 miljoonalla eurolla. Kotimaisten ostojen kohdistuminen osinko-osakkeisiin jatkui helmikuun tapaan. Maaliskuussa suurta yleisöä kiinnostivat osinkokohteina erityisesti UPM-Kymmene, Sampo, Orion ja Aktia. Kuukauden ostosuosikiksi molemmilla tilimalleilla nousi yllätysnimi Citycon, johon myös liittyy osingon ja pääoman palautusten tuottoteema”, kertoo Nordnet Suomen maajohtaja Suvi Tuppurainen.

Myös uudet pörssilistautujat kiinnostivat laajasti. Tuppuraisen mukaan yksityissijoittajat toivottivat uudet pörssitulokkaat lämpimästi tervetulleiksi Helsingin pörssiin.

”Maaliskuussa pörssilistautuneet Orthex, Sitowise ja Nightingale Health nousivat kuukauden kymmenen netto-ostetuimman kotimaisen osakkeen kärkeen niin arvo-osuustileillä kuin osakesäästötileilläkin. Tämä osoittaa yksityissijoittajien etsivän hajautusmahdollisuuksia eri teemoihin ja erilaisissa elinkaarivaiheissa olevien yhtiöiden kasvutarinoihin”, kertoo Tuppurainen.

Nordnetin kotimaisten asiakkaiden kansainvälisen kaupankäynnin aktiviteetti on ollut alkuvuonna vuodentakaiseen nähden kaksinkertaista, Tuppurainen kertoo. Maaliskuussa suomalaissijoittajat netto-ostivat arvo-osuustileilleen enemmän ulkomaisia kuin kotimaisia osakkeita.

”Kaikkiaan suomalaisasiakkaat lisäsivät ulkomaisten osakkeiden omistustaan nettomääräisesti kuukaudessa lähes 50 miljoonalla eurolla. Aktiivisinta kaupankäynti oli helmikuun tavoin GameStopilla ja Teslalla, joille ei löytynyt voittajaa kauppamäärillä mitattuna. Siitä huolimatta kumpikaan ei noussut netto-ostetuimpien kärkeen, vaan maaliskuun ykköseksi päätyi Teslaa haastava Volkswagen”, sanoo Tuppurainen.

Kommentoi
Ylös
>