Kasvuosakkeet

Nokian osakkeelle ostosuositus – uusi johto vie yhtiötä oikeaan suuntaan

Danske Bank antaa Nokian osakkeelle edelleen ostosuosituksen.

Pekka Lundmark aloitti epäkiitollisen tehtävän Nokian toimitusjohtajana elokuun alussa. Pian Lundmark ilmoitti Nokian uudesta strategiasta, tarkalleen ottaen sen ensimmäisestä vaiheesta.

Uudistuneessa Nokiassa neljä tulosvastuullista liiketoimintaryhmää, jotka vastaavat aiempaa paremmin asiakkaiden ostokäyttäytymistä. Uudet liiketoimintaryhmät ovat Mobile Networks, IP and Fixed Networks, Cloud and Network Services ja Nokia Technologies. Lisäksi perustettava Customer Experience -yksikkö vahvistaa asiakassuhteita läpi liiketoimintojen.

Yhtiön mukaan toimintamalli parantaa tulosvastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä, yksinkertaistaa rakennetta sekä parantaa kustannustehokkuutta.

Uudet liiketoimintaryhmät ovat osa uutta toimintamallia, jossa jokaisella liiketoimintaryhmällä on selkeä tulosvastuu ja niiden tavoitteena on markkinajohtajuus omilla toiminta-alueillaan. Sijoitetun pääoman tuotto on keskeinen mittari tulosten arvioinnissa.

Danske Bank kertoo aamukatsauksessaan, että se pitää positiivisen näkemyksensä Nokiaa kohtaan ja näkee nyt todennäköisyyden korkeana sille, että Nokian johto päättää nostaa ohjeistusta toisen vuosineljänneksen tulosraportin yhteydessä.

Ostosuositukseen vaikuttavat johdossa tapahtuneet muutokset.

”Uudet johtoryhmät ovat myös aloittaneet toimintansa kuten olimme toivoneet. Olemme väittäneet pitkään, että Nokia voisi saada takaisin ja korjata 5G-mobiiliverkkotuotteiden portfolionsa, sen viivästyttyä suuren Alcatel-integraatiotyön vuoksi muutama vuosi sitten”, arvioi Danske Bankin analyytikko Fredrik Lithell.

Pankki odottaa nyt myös Nokian voittavan takaisin osan osuudestaan kiinalaisissa 5G-tarjouksissa. Lithellin mukaan se olisi Nokialle positiivinen asia, vaikkakin voitto painaisi aluksi Mobile Networks -segmentin bruttomarginaaleja.

Danske Bank nostaa Nokian 12 kuukauden tavoitehinnan 4,75 euroon aiemmasta 4,7 eurosta ja pitää ostosuosituksen.

Analyytikoiden konsensusennuste on, että Nokian viime vuoden 0,43 euron negatiivinen osakekohtainen tulos kääntyy tänä vuonna plussalle 0,15 euroon. Konsensusennusteella Nokian EV/EBITDA-kerroin on 7,5x.

Korjaus: Nokian toimitusjohtajan nimi oli virheellinen. Virhe korjattu 27.6.2021 klo 18.16.

2 kommenttia

2 kommenttia

 1. Säästäjä

  27.6.2021 at 11:19

  Ei taida kuitenkaan olla Peter vaan Pekka Lundmark…

 2. Jorma Erkkilä

  28.6.2021 at 12:56

  Goldman Sachs nosti Nokian tavoitehinnan 5,40 euroon aikaisemmasta 4,10 eurosta. Goldmanin analyytikko perustelee positiivista näkemystään kasvavilla Nokian 5g-investoinneilla, yhtiön teknologian kehitysaskelilla ja yhtiön osakkeen aliarvostuksella suhteessa verrokkeihin.

  Nokia saanut valmiiksi uudet 5G-tuotteet, joilla se uskoo parantavansa merkittävästi kilpailukykyään.

  Matkapuhelinverkkojen johtaja kertoo Tommi Uitto Helsingin Sanomille:
  ”Tämä on suurin tuotejulkistus moneen, moneen vuoteen. Viime vuosina meillä ei ole ollut kovin paljon mielenkiintoista kerrottavaa uusista 5g-tukiasematuotteista. Tuntuu todella hyvältä, että olemme saavuttaneet tämän erittäin tärkeän virstanpylvään. Olimme 5g:ssä kilpailijoita perässä, mutta uusilla tuotteilla saamme etumatkan kiinni.”

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös