Yritysuutiset

Lassila & Tikanoja laajentaa merkittävästi palvelutarjontaansa kaupan alalle

Lassila & Tikanoja laajentaa yrityskaupalla palveluvalikoimaansa kaupan tukitoimintoihin.

Ympäristöhuollon ja kiinteistöjen sekä laitosten tukipalvelujen tuottamiseen keskittynyt Lassila & Tikanoja laajentaa palvelutarjontaansa kaupan alalla ostamalla Spectra Yhtiöt Oy:n osakekannan.

Yrityskaupan myötä L&T:n palveluvalikoima laajenee kaupan segmentissä merkittävästi. Perinteisten kiinteistö- ja kierrätyspalvelujen lisäksi tarjonta kasvaa muun muassa vartiointi-, pullonpalautus- ja hyllytyspalveluilla.

Spectra Yhtiöt on suomalainen perheyritys, joka huolehtii suurimpien suomalaisten päivittäistavarakauppojen ja kauppakeskusten ylläpito- ja tukitoiminnoista. Spectran liikevaihto on noin 6 miljoonaa euroa ja se työllistää 200 työntekijää Etelä-Suomen ja Kuopion alueella.

”Yritysoston myötä olemme jatkossa entistäkin kiinnostavampi ja ketterämpi kiinteistöpalvelukumppani kaupan alalla. Laajemman palveluvalikoiman avulla pystymme tarjoamaan kaupoille todella kattavan palvelukokonaisuuden yhden luukun periaatteella. Tavoitteenamme on olla Suomen houkuttelevin kumppani kaupan segmentissä”, sanoo L&T:n siivous- ja tukipalvelujen liiketoimintajohtaja Antti Niitynpää.

Kauppa ei aiheuta muutoksia nykyisten asiakkaiden sopimuksiin tai palveluun, vaan työt jatkuvat entiseen tapaan ja yhteyshenkilöt pysyvät samoina.

”Meille on tärkeää, että perheyrityksemme yli 20 vuoden työ saa arvoisensa jatkajan, ja uskomme, että L&T on tähän oikea valinta”, sanoo Spectran hallituksen puheenjohtaja Hannu Plaketti.

Myös L&T:lle kauppa on luonteva jatkumo tukipalvelujen kehitystyölle. Yritysosto edistää yrityksen strategisia tavoitteita kannattavan kasvun toteuttamisessa.

”Spectra on hyvin hoidettu yritys, joka jakaa kanssamme samanlaisen arvomaailman, mitä tulee esimerkiksi toiminnan kehittämiseen sekä asiakas- ja henkilöstökokemuksen parantamiseen. Spectralla on vankka osaaminen kaupan alan tukipalveluista ja hyvät toimintamallit, joita lähdemme jalostamaan eteenpäin yhteistyössä Spectran henkilöstön kanssa”, Niitynmäki toteaa.

Niitynmäen mukaan L&T pystyy tuomaan lisäarvoa muun muassa kiertotalousosaamisella, Vastuullisempaa siivousta -kehitysohjelmalla ja systemaattisella kehitystyöllä, Niitynpää kertoo.

Spectran henkilöstö jatkaa vanhoina työntekijöinä.

Lassila & Tikanojan liikevaihto kasvoi ensimmäisellä vuosineljänneksellä 4,1 prosenttia 192 miljoonaan euroon. Kasvusta valtaosa tuli huonokatteisista lumitöistä Etelä-Suomessa.  Haasteellisista olosuhteista huolimatta vertailukelpoinen oikaistu liikevoitto kasvoi kaikilla liiketoiminta-alueilla. Oikaistu liikevoitto nousi 3,6 miljoonaa euroon edellisvuoden 2,9 miljoonasta eurosta.

”Olosuhteet olivat ensimmäisellä vuosineljänneksellä varsin haastavat. Koronaviruspandemia vaikutti edelleen negatiivisesti kaikkiin liiketoimintoihin tartuntojen määrän käännyttyä alkuvuodesta jälleen kasvuun. Tiukentuneet liikkumisrajoitukset sulkivat asiakaskohteita ja supistivat palveluiden kysyntää sekä pienensivät jätevolyymeja. Etelä-Suomessa satoi vertailukautta enemmän lunta, mikä lisäsi tuotantokustannuksia erityisesti Ympäristöpalveluissa ja Kiinteistöpalveluissa”, totesi tulosraportin yhteydessä yhtiön toimitusjohtaja Eero Hautaniemi.

Vuoden 2021 liikevaihdon L&T arvioi olevan samalla tasolla ja oikaistun liikevoiton samalla tasolla tai parempi edellisvuoteen verrattuna.

Analyytikot odottavat yhtiöltä kovaa kasvua tälle ja ensi vuodelle. Osakekohtaisen tuloksen konsensusennuste tälle vuodelle on 0,85 euroa, kun viime vuoden toteuma oli 0,5 euroa. Ensi vuodelle konsensusennuste on jo 0,93 euroa.

Lassila & Tikanojan EV/Ebitda-kerroin on tämän vuoden konsensusennusteella 6,8x, mikä on alhaisempi kuin viime vuosina.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös