Asunnot ja kiinteistöt

Miksi vuokrat voisivat kääntyä nousuun?

Asuntosijoittajan kannalta toiminnan kasvattaminen on kaikista haasteellisinta ympäristössä, jossa asuntojen hinnat nousevat aikaisempaa kovemmilla prosenteilla ja samanaikaisesti vuokrien nousuvauhti hidastuu.

Viime sunnuntain Ostan Asuntoja Blogissa kerroin, että tänään käynnistyy toistaiseksi voimassa oleva kokeilu, jossa joka tiistai 174 kertaa putkeen Ostan Asuntoja YouTube -kanavalla ilmestynyt tiistaivideo muuttuu tiistaiaudioksi ja ilmestyy Ostan Asuntoja YouTube-kanavan lisäksi kaikilla podcastalustoilla.

Asuntosijoittajan ja vuokranantajan kannalta toiminnan kasvattaminen on kaikista haasteellisinta ympäristössä, jossa asuntojen hinnat nousevat aikaisempaa kovemmilla prosenteilla ja samanaikaisesti vuokrien nousuvauhti hidastuu. Jokainen uusi hankinta on yhä vaikeammin laskelmin perusteltavissa, kun hankintahinta nousee mutta vuokratulo ei.

Sellaiselle asuntosijoittajalle, joka on pitänyt taukoa hankintojen osalta, haasteet ovat rajoittuneet vuokrasopimusten uusimistilanteisiin, joissa tasokorotus ei välttämättä ole onnistunut. Myös sopimusten mukaisia vuokrankorotuksia on jäänyt ja jätetty tekemättä.

Muutama viikko sitten kirjoitin Ostan Asuntoja Blogin puolella pohdintojani samasta aihepiiristä ja joku kävi kommentoimassa sarkastisesti, että “onnea vuokrankorotustes kanssa”. Asiaa on kuitenkin kysytty ja pohdiskeltu viime viikkoina, kun vuokrattavien asuntojen kanta on monessa opiskelukaupungissa pienentynyt.

Listasin muutamia ajatuksia siitä, mitkä tekijät yhdessä tai erikseen voisivat saada aikaiseksi tilanteen, että vuokrien kehityskäyrä kääntyisi laskusuunnasta nousevaksi.

Tutustu myös näihin:

Ostan asuntoja – Podcast
Ostan asuntoja – Youtube

Kommentoi
Ylös
>