Kasvuosakkeet

Solteq jatkaa vahvaa tuloskasvua – pankilta ostosuositus

It-yhtiö Solteq jatkaa tänä vuonna samaa vahvaa tekemistä kuin viime vuonnakin.

Solteq on pohjoismainen IT-palveluiden ja ohjelmistoratkaisujen tarjoaja, joka on erikoistunut liiketoiminnan digitalisaatioon sekä toimialakohtaisiin ohjelmistoihin. Se toimii Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Puolassa sekä Iso-Britanniassa. Yhtiön palveluksessa työskentelee 600 IT-alan ammattilaista.

Yhtiö tarjoaa digitaaliset palvelut monikanavaiseen kaupankäyntiin, informaationhallintaan ja analytiikkaan sekä liiketoiminnan ohjaamiseen.

Yhtiön liikevaihto ja liikevoitto ovat vahvassa kasvussa. Viime vuosi oli erityisen väkevä tulosvuosi.

Kun vuonna 2011 yhtiön liikevaihto oli hieman yli 27 miljoonaa euroa, nousi se viime vuonna jo 60,5 miljoonaan euroon. Vuodelle 2022 Evli ennustaa jo yli 81 miljoonan euron liikevaihtoa. Vertailukelpoinen liikevoitto puolestaan on noussut samalla ajanjaksolla 1,5 miljoonasta eurosta 5,8 miljoonaan.

Vahva kasvu jatkuu toisella vuosineljänneksellä

It-yhtiö Solteq julkaisi viime viikolla toisen vuosineljänneksen tulosraporttinsa. Yhtiö kasvatti liikevaihtoaan 22,6 prosenttia 18,5 miljoonaan euroon viime vuoden toisesta vuosineljänneksestä ja liikevoitto nousi viime vuoden 1,5 miljoonasta eurosta 2,4 miljoonaan. Liikevoitto ylitti Inderesin 2,1 miljoonan euron odotuksen, mutta alitti hienokseltaan Evlin 2,5 miljoonan euron liikevoitto-odotuksen.

It-konsernin toimitusjohtaja Olli Väätäisen kertoo, että konserni jatkoi vahvaa, kannattavaa kasvuaan toisella vuosineljänneksellä, joka oli yhtiölle keskeisillä mittareilla mitattuna yhtiön historian paras.

”Kasvun moottoreina toimivat Solteq Softwaren Utilities-liiketoiminta sekä Solteq Digitalin paluu kasvu-uralle erityisesti sähköisen kaupan ratkaisujen kysynnän kiihdyttämänä. COVID-19-pandemia hillitsi jonkin verran asiakashankintaa sekä toimitushankkeiden käynnistymistä matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan sektoreilla”, Väätäinen toteaa.

Väätäisen mukaan liikevaihdon kasvusta noin neljä viidesosaa oli orgaanista.

It-konsernin liiketoiminta on organisoitu kahteen segmenttiin, Solteq Software -ohjelmisto- ja Solteq Digital -asiantuntijaliiketoimintaan. Väätäisen mukaan toisella vuosineljänneksellä software-segmentti muodosti reilun kolmasosan ja digital-segmentti vajaan kaksi kolmasosaa konsernin liikevaihdosta.

Molemmat segmentit suoriutuivat hyvin toisella vuosineljänneksellä. Solteq Digital palasi odotetusti kasvu-uralle, toimitusjohtaja kertoo.

Konsernin liiketoimintanäkymä on Väätäisen mukaan hyvä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

”Kysynnän yhtiön liiketoiminnan kannalta keskeisillä ratkaisualueilla ennustetaan säilyvän hyvänä toisella vuosipuoliskolla. Digitaalinen tulevaisuus koskettaa kaikkia, ja kehityksessä mukana pysyminen on erikokoisten ja eri toimialoilla operoivien yritysten agendalla nyt ja tulevaisuudessa.” 

It-konserni odottaa liikevaihdon odotetaan kasvavan selvästi ja liikevoiton paranevan selvästi vuonna 2021.

Evli arvioi aamukatsauksessaan, että Solteqin tulosraportti oli hyvää suorittamista kautta linjan.

”Liikevaihdon kasvua oli selvästi odotuksiamme nopeampi, liikevaihto kasvoi 23 % 18,5 milj. euroon (Evli 17,1 milj.). Solteq Software jatkoi odotetusti voimakasta kasvua, 43 % edellisvuodesta, ja meille yllätyksenä oli Solteq Digitalin siirtyminen kaksinumeroiseen kasvuun kaupan alan hyvän kysynnän siivittämänä”, Evli toteaa.

Solteq Digitalin selvästi Evlin odotuksia parempi yli 15 prosentin liikevoittomarginaali kompensoi selvästi Evlin ylioptimistisia ennusteita Solteq Softwaren kannattavuuden osalta.

Osakkeen tavoitehinnan nosto

Evli nosti Solteqin nostaneet vuoden 2021 liikevaihtoennusteet 71,4 miljoonaan euroon aiemmasta 68 miljoonasta eurosta ja liikevoittoennusteen 9,6 miljoonaan euroon aiemmasta 9,2 miljoonasta eurosta.

”Odotamme Solteq Softwaren jatkavan erittäin nopeaa kasvua Utilities projektien toimitusten siivittämänä. Joidenkin hankkeiden merkittävän koon ja siten pidempien implementointiaikojen myötä odotamme toistuvan liikevaihdon paistavan vahvemmin läpi ensi vuonna ja odotamme vain pientä parannusta käyttökatemarginaalissa tänä vuonna”, Evli toteaa.

Evli odottaa Solteq Digitalin hyvän kysyntätilanteen säilyvän läpi vuoden ja kasvun heijastuvan myös positiivisesti kannattavuuteen.

Pankki muistuttaa myös, että positiivisia merkkejä nähtiin myös Solteq Robotics tuoteperheen osalta muutaman pilottihankkeen myötä, pandemian hidastettua tuotealueen kaupallistamista melko lailla.

Pienten ennustemuutosten ja yleisen hyvän kehityksen myötä Evli nosti Solteqin tavoitehinnan 8,0 euroon osakkeelta aiemmin 7,2 eurosta. Osakkeen arvostus ei vielä ole pankin mukaan kovinkaan haastava, vuoden 2022e P/E-kertoimen ollessa noin 17x tasolla.

Evli säilyttää Solteqin osakkeen ostosuosituksen. Inderesin suositus on lisää ja osakkeen tavoitehinta 7,5 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös