Arvo-osakkeet

Warren Buffettin sijoitusyhtiö tankkaa kauppajätin osakkeita

Kroger mielletään arvoyhtiöksi. Sijoituslegenda Warren Buffett näkee yhtiössä luultavasti muutakin mielenkiintoista.

Warren Buffettin osittain omistama sijoitusyhtiö Berkshire Hathaway on ostanut vuoden 2021 toisella vuosineljänneksellä 11 miljoonaa The Kroger Companyn osaketta. Osakepotti on noin 8,3 prosenttia koko yhtiön osakekannasta.

Kroger on amerikkalainen päivittäistavaroiden vähittäiskauppayritys, jonka osake noteerataan New Yorkin pörssissä. Yhtiön perusti Bernard Kroger vuonna 1883 Ohion osavaltion Cincinnatissa, jossa yrityksen pääkonttori yhä sijaitsee.

Liikevaihdoltaan Kroger oli vuonna 2019 Yhdysvaltain suurin supermarketketju, toiseksi suurin vähittäiskauppayritys Walmartin jälkeen ja 23:nneksi suurin yritys. Krogerilla on suoraan tai tytäryhtiöidensä kautta hallussaan yli 2 700 myymälää.

Kroger mielletään arvoyhtiöksi. Sijoituslegenda Warren Buffett näkee yhtiössä luultavasti muutakin mielenkiintoista.

MarketWatch-sivuston mukaan Berkshire Hathawayn sijoitusta Krogeriin voidaan pitää sijoituksena sekä arvoyhtiöön että myös sijoitusta ruokakaupan pitkällä aikavälillä tapahtuvaan muutokseen.

Factsetin mukaan Krogerin ennustetulla tuloksella laskettu P/E-kerroin on 15x, kun koko S&P 500 -indeksin P/E-kerroin on tällä hetkellä keskimäärin yli 21x. Krogerin arvostuskerroin on myös selvästi alhaisempi kuin tavaratalojätti Walmartin, joka on lähes 25x.

Krogerin verkkokauppa kasvoi 16 prosenttia ensimmäisellä vuosineljänneksellä edellisvuodesta ja yli kaksinkertaistui kahden vuoden takaiseen verkkomyyntiinsä nähden. Marketwatchin mukaan lisää kasvua Kroger saattaa saada ruoan jälleenmyyjien suunnitelmista rakentaa digitaalisten tilausten jakelukeskuksia.

Analyytikot eivät ole silti innostuneet Krogerista.

Vuosille 2020-2025 analyytikot ennustavat Krogerin yltävän vain 2,2 prosentin vuotuiseen liikevaihdon kasvuun.

Buffettia ja hänen sijoitusyhtiötään saattaa kuitenkin kiinnostaa verkkokaupan kasvun lisäksi Krogeruksessa sen ilmoitus kesäkuussa 1,0 miljardin dollarin omien osakkeiden osto-ohjelmasta. Massiivinen osto-ohjelma osoittaa, että yhtiön johto uskoo sen kykenevän niin kovaan kassavirtaan, että siitä jää investointien jälkeen riittävästi pääomia omien osakkeiden ostoja varten.

Marketwatch arvioi, että sijoittajia Krogerus kiinnostaa siksi, että ruoan verkkokauppa on kasvussa.

Warren Buffett on selvästi eri linjoilla Krogerista kuin suurin osa analyytikoista. Pörssiyhtiötä ja analyytikkoja arvioivan TipRanks-sivuston mukaan 14 analyytikosta vain kahden suositus on osta, yhdeksän suositus on pidä ja kolmen suositus on myy.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös