Yritysuutiset

Marimekko antoi jälleen positiivisen tulosvaroituksen

Marimekko parantaa tulosohjeistustaan vuodelle 2021 ja pitää liikevaihtoennusteensa ennallaan.

Marimekko täsmentää nyt aiempaa arviotaan vuoden 2021 vertailukelpoisen liikevoittomarginaalin kehityksestä ja poistaa ohjeistuksen alalaidan. Uuden arvion mukaan vertailukelpoisen liikevoittomarginaalin arvioidaan olevan edellisvuotta korkeampi.

Puolivuosikatsauksessa annettu arvio konsernin liikevaihdosta pysyy ennallaan.

Aiemmin Marimekko arvioi 19.8.2021 julkistetussa puolivuosikatsauksessaan konsernin liikevaihdon vuonna 2021 kasvavan edellisvuoden 123,6 miljoonasta eurosta ja vertailukelpoisen liikevoittomarginaalin olevan suunnilleen viime vuoden tasolla tai korkeampi. Viime vuonna se oli 16,3 prosenttia.

Edellisen kerran Marimekko nosti tulosohjeistustaan 12. toukokuuta.

Nyt annetun uusimman arvion parantumiseen vaikuttaa koronavirustilanteeseen liittyvien loppuvuotta koskevien epävarmuustekijöiden vähentyminen aiemmin arvioidusta.

Marimekon liiketoiminnan kausiluonteisuudesta johtuen euromääräinen liikevaihto- ja tuloskertymä painottuu perinteisesti tilikauden toiselle vuosipuoliskolle. Yhtiö arvioi yhä, että liikevaihdon suhteellinen kasvu kuitenkin hidastuu toisella vuosipuoliskolla 2021, sillä koronaviruspandemia vaikutti vuoden 2020 ensimmäisen vuosipuoliskon liikevaihtoon poikkeuksellisen negatiivisesti.

Koronaviruspandemian aiheuttama epävakaus Marimekon markkinoilla kuitenkin jatkuu, ja yhtiön liikevaihdon ja tuloksen kehitykseen vuonna 2021 liittyy näin yhä merkittäviä epävarmuustekijöitä.

Pandemia on aiheuttanut häiriöitä globaaleissa toimitusketjuissa. Myös Marimekon toimitusketjussa on ollut joitakin pandemiaan liittyviä häiriöitä, jotka ovat aiheuttaneet toimitusviiveitä. Jatkuessaan häiriöt voivat vaikuttaa tuotteiden saatavuuteen loppuvuoden aikana ja sitä kautta liikevaihtoon ja kannattavuuteen.

Lisäksi liikevaihtoon ja tulokseen vaikuttaa olennaisesti myös jakelukeskusten ja logistiikan toimintavarmuuden ja tehokkuuden säilyminen poikkeustilanteessa.

Marimekon liikevaihto ja tulos kasvoivat merkittävästi toisella neljänneksellä. Liikevaihto kasvoi viime vuoden vertailukaudesta peräti 40 prosenttia ja oli 32,7 miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen liikevoitto parani merkittävästi ja nousi 5,5 miljoonaan euroon viime vuoden 2,7 miljoonasta eurosta.

Liikevoiton kasvu ylitti roimasti analyytikoiden 3,8 miljoonan euron konsensusodotuksen.

Marimekon osakekurssi tempaisi positiivisen tulosvaroituksen ansiosta noin 6,2 prosentin nousuun Helsingin pörssissä noin kello 11.00.

Marimekon osavuosikatsaus tammi-syyskuulta julkistetaan keskiviikkona 3.11.2021 klo 8.00.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös