Tiedotteet

Keskon myynti kasvoi lokakuussa 5,0 prosenttia

Kesko-konsernin myynti oli lokakuussa 2021 yhteensä 985,7 miljoonaa euroa ja se kasvoi 5,0 prosenttia edellisestä vuodesta.

Myynnin vertailukelpoinen kasvu oli 3,7 prosenttia.

”Keskon myynti kasvoi lokakuussa rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynnin vahvan kehityksen ansiosta”, Keskon pääjohtaja Mikko Helander sanoo.

Päivittäistavarakaupan myynti oli lokakuussa 498,3 milj. euroa ja se laski 1,2 %. Päivittäistavaramyynti K-ruokakaupoille laski 5,1 %, johon vaikutti osaltaan pyhäinpäivän myynnin ajoittuminen vertailuvuonna lokakuulle. Myynti kasvoi K-Citymarketin käyttötavarakaupassa. Kespron myynti kasvoi 14,3%. 

Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti oli lokakuussa 410,1 milj. euroa ja se kasvoi vertailukelpoisesti paikallisissa valuutoissa 12,4 %. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti ilman erikoiskauppaa kasvoi vertailukelpoisesti 13,8 %. Myynti kasvoi vertailukelpoisesti Suomessa 12,8 %, Ruotsissa 8,3 % ja Norjassa 9,8 %. Erikoiskaupassa vapaa-ajankaupan myynti kasvoi vertailukelpoisesti 2,8 %. Raportoitu rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti kasvoi 15,7 %.

Autokaupan myynti oli lokakuussa 79,1 milj. euroa ja se laski 3,8 %. Myynnin kehitykseen vaikutti autojen heikentynyt saatavuus. Lokakuussa Suomessa rekisteröitiin uusia henkilöautoja 11,8 % ja pakettiautoja 22,7 % vähemmän kuin edellisenä vuonna. Käytettyjen autojen kappalemääräinen myynti laski Suomen autokaupassa 6,2 % verrattuna edelliseen vuoteen.

Kesko-konsernin myynti lokakuussa oli 985,7 milj. euroa ja se kasvoi vertailukelpoisesti 3,7 %.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös