Sijoitusuutiset

Lukiolaiset opiskelevat sijoitustaitoja oikealla pääomalla

Vincit lähtee tukemaan Tampereen teknillisen lukion oppilaiden talous- ja sijoitustaitoja tarjoamalla pääomaa oppilaiden sijoitettavaksi.

Vincit ja Tampereen teknillinen lukio ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tavoitteena on tukea lukiolaisten talous- ja sijoitustaitoja. Viiden vuoden yhteistyön aikana Vincit tarjoaa vuosittain 10 000 euroa pääomaa lukiolaisille sijoitettavaksi.

Yhteistyö tehdään osana Talous ja Nuoret TaTin järjestämää Lukiolaisten sijoittajakoulu -opintokokonaisuutta, jossa opiskellaan sijoittamisen ja osakesäästämisen perusteita innostavalla tavalla.

Tampereen teknillinen lukio on jo pidempään järjestänyt lukiolaisille sijoittamiseen liittyvää opetusta ja mahdollisuus päästä oikeasti sijoittamaan tekee siitä oppilaille vielä konkreettisempaa.

Opintokokonaisuuden aikana opiskelijat tutustuvat sijoittamisen perusteisiin ja opinnoissa käsitellään myös vastuullisen sijoittamisen periaatteita. Opiskelijat pääsevät sijoittamaan Vincitin tarjoaman pääoman osakkeisiin. Niistä saadut mahdolliset tuotot ja osingot lahjoitetaan vuosittain lukiolaisten valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen.

Sponsoroitua pääomaa sijoitetaan yhteistyön ajan, jonka jälkeen pääoma palautuu yritykselle. ​​Kaikkien Sijoittajakoulu-kampanjaan osallistuvien koulujen hyväntekeväisyyssalkut ovat julkisia, ja oppilaitosten välille muodostuu leikkimielinen kilpailu siitä, kuka tekee sijoittamalla eniten hyvää.

”Opiskelijamme pääsevät tämän myötä tekemään konkreettista hyvää ja näkemään, kuinka markkinat oikeasti toimivat. Toiminta-ajatuksemme on, että osa opiskelijoistamme suuntautuu teknologia-alojen korkeakouluopintoihin”, Tampereen teknillisen lukion rehtori Petri Murtovaara kertoo.

Lukiolaisten sijoittajakoulu koostuu kuukausittaisista tapaamisista, joissa vastuuopettajan johdolla lukiolaiset tutustuvat sijoittamiseen ja oman talouden hallintaan liittyviin teemoihin. Lukiolaiset laativat myös itselleen säästämissuunnitelman, johon merkitään kuukausitulot, säästämistavoite ja säästöille soveliaita sijoituskohteita. Kurssin opiskelijat pääsevät hyötymään lisäksi Lukiolaisten sijoittajakoulun yhteistyökumppaneiden tarjoamista eduista. 

Pääomaa sijoitetaan kaksi vuotta, jonka jälkeen sijoitusten mahdolliset tuotot annetaan kunkin opiskelijaryhmän valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen. Kaikkien hyväntekeväisyyssalkkujen tuottoprosentti ja sisältö on julkista, mikä mahdollistaa salkkujen vertailun. 

Lisätietoja Talous ja Nuoret TaTin järjestämästä lukiolaisten sijoittajakoulusta täältä  

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös