Tiedotteet

Sampo on sopinut koko Hastingsin hankkimisesta omistukseensa

Finanssikonserni Sampo on vahinkovakuutustoimintaan keskittyvän strategiansa mukaisesti tänään solminut sopimuksen Rand Merchant Investment Holdings Limitedin (RMI) Hastings-omistuksen hankkimisesta.

Sopimuksen mukaan Sampo maksaa 685 miljoonaa Englannin puntaa RMI:n 30 prosentin vähemmistöosuudesta Hastingsissä ja RMI:llä olleesta optiosta hankkia 10 prosenttia Hastingsista toukokuuhun 2022 mennessä. Kaupan odotetaan toteutuvan tämän päivän aikana, kun kauppahinta on maksettu RMI:lle.

Marraskuussa 2020 toteutettu alkuperäinen osuuden hankinta huomioiden Sammon koko Hastings-omistuksesta maksamaksi kauppahinnaksi tulee 1 851 miljoonaa puntaa, eli noin 278 penceä osakkeelta. Vuoden 2022 konsensusennusteilla laskettuna hinta vastaa p/e-kerrointa 14 ja tulosta vahvistava vaikutus olisi noin neljä prosenttia.

Vähemmistöosuuden ja option yhteissumma (685 miljoonaa puntaa) on noin 806 miljoonaa euroa, ja se rahoitetaan kassavaroilla. Hankinnalla on arviolta 14 prosenttiyksikön negatiivinen vaikutus Sammon Solvenssi II -vakavaraisuussuhteeseen ja sen odotetaan nostavan velkaisuusastetta noin 1 prosenttiyksikön.

Järjestelyllä ei ole vaikutusta käynnissä olevaan 750 miljoonan euron omien osakkeiden osto-ohjelmaan eikä johdon ehdotukseen vähintään 2,00 euron ylimääräisestä osingosta osakkeelta.

”Toteutimme Hastings-kaupan marraskuussa 2020, jonka jälkeen yhtiön toimintojen laadukkuus ja henkilöstön vahva osaaminen ovat tehneet minuun yhä vain suuremman vaikutuksen. Olenkin ilahtunut, että meille tarjoutui mahdollisuus hankkia Hastings kokonaan omistukseemme”, Sammon konsernijohtaja Torbjörn Magusson sanoo.

”Hastingsin ainoana omistajana saamme täyden hallinnan strategiaan, hallinnointikäytäntöihin ja pääomanhallintaan, mikä mahdollistaa ketterämmän päätöksenteon ja saumattoman osaamisenvaihdon Ifin kanssa. Odotan innolla sitä, että pääsen työskentelemään entistä tiiviimmin Hastingsin strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi ja täyden hyödyn irti saamiseksi yhtiön vahvasta asemasta Ison-Britannian digitaalisilla vakuutusmarkkinoilla”, Magnusson jatkaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös