Yritysuutiset

Scanfil kertoi jälleen merkittävästä tehdaslaajennuksesta

Scanfil kertoi jo toisesta suuresta tehdaslaajennuksesta lyhyen ajan sisällä. Se kertoo hyvistä kysyntänäkymistä.

Scanfil kertoi perjantaina 21.1. tiedotteessaan, että sen Wutha-Farnrodan tehdas Saksassa kasvaa 2 200 neliömetrillä. Laajennuksen arvioidaan olevan tuotantokäytössä vuoden 2022 toisen vuosineljänneksen aikana. Olemassa oleva tehdas on pinta-alaltaan 4 500 neliömetriä ja se työllistää noin 270 henkeä.

Tehdaspinta-ala laajenee siis lähes 50 prosenttia.

“Meillä on ilo kertoa kasvuinvestoinnista Saksan sydänmailla Wuthassa. Tehdas sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä asiakkaitamme sekä niiden tuotekehitystoimintoja”, kertoo Scanfilin toimitusjohtaja Petteri Jokitalo.

Jokisalon mukaan yhtiön kasvunäkymät ovat parantuneet merkittävästi ja antaneet varmuuttaa lisäinvestoinnin tarpeellisuudesta Wuthaan.

Rakennustyöt nykyisen tehtaan viereisen rakennuksen muuttamiseksi vastaamaan valmistuskumppanille asetettuja korkeita laatustandardeja on aloitettu. Wuthan tehdas palvelee muun muassa lääkelaiteteollisuuden asiakkaita, joiden laatuvaatimukset ovat erittäin korkeat.

“Suurin osa asiakkaistamme ovat automaation ja turvallisuuden toimialoilta, mutta lääkelaiteteollisuuden ja cleantechin asiakkuuksien kasvunäkymät ovat myös hyvät. Uusi kapasiteetti varmistaa asiakkaiden korkeiden laatuvaatimusten täyttymisen jopa aiempaa paremmin ja olemme nyt myös valmiita kasvua varten”, kertoo Wuthan tehtaanjohtaja Heribert Raaf.

Laajennus mahdollistaa Wuthan tehtaan entistä paremman tuen Scanfilin keskieurooppalaisille ja saksalaisille asiakkaille. Tehdas on yksi Scanfilin johtavista lähellä asiakkaiden tuotekehitystoimintoja olevista tehtaista ja investointi parantaa muun muassa uusien tuotteiden markkinoilletuloa, nopeiden prototyyppien valmistamista ja tuotteiden valmistettavuuden suunnittelua.

Ilmoitus tehdaslaajennuksesta on Scanfililtä jo toinen lyhyen ajan sisällä.

Scanfil kertoi vain viikko sitten aikeistaan kasvattaa Yhdysvalloissa sijaitsevan Atlantan tehtaan tuotantopinta-alaa 50 prosentilla. Tehtaan tuotantotilan laajennus on noin 6 000 neliömetriä ja se sijaitsee olemassa olevan tehtaan läheisyydessä. Tuotannon arvioidaan alkavan uusissa tiloissa vuoden 2022 toisen neljänneksen aikana.

“Asiakaskysyntä kasvoi merkittävästi vuoden 2021 aikana ja Yhdysvallat oli yksi Scanfilin nopeimmin kasvavista markkina-alueista. Atlantan laajennusinvestoinnin avulla pystymme vastaamaan kasvavaan kysyntään”, sanoo Scanfilin toimitusjohtaja Petteri Jokitalo.

Kohentuvista näkymistä kertovista tehdaslaajennuksista huolimatta Scanfil laski joulukuun puolessa välissä ohjeistustaan vuoden 2021 oikaistun liikevoiton osalta ja kaventaa liikevaihdon osalta.

Oikaistun liikevoiton ohjeistuksen lasku johtuu pääasiassa materiaalien saatavuushaasteiden jatkumisesta sekä koronatartuntatilanteen heikentymisestä yhtiön toiminta-alueilla vuoden viimeisen vuosineljänneksen aikana. Nämä seikat ovat vaikuttaneet negatiivisesti tehtaiden tuottavuuteen ja kannattavuuteen.

Lisäksi varastojen kasvuun liittyvä negatiivinen altistuminen valuuttakurssiriskeille uskotaan toteutuvan odotettua suurempana vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä.

Asiakaskysyntä on kuitenkin jatkunut vahvana vuoden viimeisen vuosineljänneksen aikana.

Analyysitalo Inderes odottaa Scanfilin viime vuoden 0,5 euron osakekohtaisen tuloksen laskevan 0,44 euroon vuonna 2021. Tälle vuodelle Inderes odottaa 0,54 euron tulosta ja ensi vuodelle 0,59 euron tulosta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös