Yritysuutiset

QPR antoi tulosvaroituksen – toiminta pysyy tappiollisena

Asiantuntija- ja ohjelmistoyhtiö QPR varoittaa liikevaihdon tuloksen jäävän aiemmin arvioitua alhaisemmaksi.

QPR Software arvioi vuoden 2021 liikevaihtonsa olevan vuoden 2020 liikevaihdon tasolla. Yhtiö odottaa käyttökatteen ja liiketuloksen laskevan vuoteen 2020 verrattuna.

Viime vuonna yhtiön liikevaihto oli 8,97 miljoonaa euroa ja liiketulos oli tappiollinen 936 tuhatta euroa.

Helsingin pörssiin listattu QPR Software tarjoaa asiantuntijapalveluja ja ratkaisuja toiminnan johtamiseen ja kehittämiseen, sekä muutoshankkeiden ja operatiivisen toiminnan tukemiseen. Näiden tueksi QPR Software toimittaa yli 50 maassa strategian toimeenpanon, tulos- ja prosessijohtamisen, prosessianalyysin sekä kokonaisarkkitehtuurin ratkaisuja tukevia ohjelmistoja. 

Yhtiön liikevaihdon kasvu tulee olemaan odotettua pienempi merkittävän projektin tuloutuksen uudelleenarvioinnista tilinpäätöksen yhteydessä. Uudelleenarviointi pienentää yhtiön aiemmin arvioimaa liikevaihtoa ja liiketulosta. 

Yhtiö on tilinpäätöksen valmistelun yhteydessä myös uudelleenarvioinut varovaisuusperiaatetta ja herkkyysanalyysiä käyttäen vuonna 2011 tehdyn Nobultec Oy:n yrityshankinnan liikearvoa, sekä tiettyjen tuotekehitysaktivointien tasearvoa, ja todennut, että näihin tulee tehdä alaskirjauksia.

Aikaisemman lokakuun 2021 lopussa annetun ohjeistuksen mukaan QPR oli arvioinut liikevaihtonsa kasvavan 4 – 9 prosenttia ja käyttökatteen ja liiketuloksen paranevan vuoteen 2020 verrattuna.

Viime vuoden tammi-syyskuun aikana QPR:n liikevaihto nousi 7,09 miljoonaan euroon, kasvaen seitsemän prosenttia vertailukaudesta. Liiketulos oli tappiolla 198 tuhatta euroa, kun tappio vuotta aiemmin oli 752 tuhatta euroa.

Yhtiön pilvipalveluiden liikevaihto, konsultoinnin ja ohjelmistolisenssien liikevaihdot kasvoivat. Ylläpitopalvelujen liikevaihto laski edellisvuoden tasosta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös