Asunnot ja kiinteistöt

Mikä on turvallisin tapa opetella korottamaan vuokria? 

Tilastokeskuksen laskema kuluttajahintojen vuosimuutos oli helmikuussa 4,5 prosenttia. Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat vuodessa 5,6 prosenttia.

Jos nyt tuli ensimmäisenä mieleen, että nämähän ovat Putinin syytä, niin kiinteistön ylläpidon kustannusindeksi on Q4 2021 ja Kuluttajahintaindeksi on vuosimuutos, joka tammikuusta-tammikuuhun oli 4,4 prosenttia ja helmikuusta helmikuun 4,5 prosenttia. Kuluttajahintaindeksiin tiedot kerätään kuukauden puolessa välissä eli Suomi ei ollut vielä lätkän olympiavoittaja, kun nämä luvut on kerätty.

Nyt me olemme tilanteessa, jossa me kenties olemme oppineet tai ainakin luullaan, että meidän yksi kilpailuvaltti on, että vuokralaiset tietää, ettei me yksityiset vuokranantajat koroteta vuokria. Miten tähän joutumista olisi voinut ennaltaehkäistä? Miten tästä voisi päästä nyt pehmeästi pois, jos tarve onkin aito ja vuokria pitäisi korottaa, jotta saadaan asunnot ja taloyhtiöt remontoitua, vastikkeet ja tonttivuokrat maksettua ja lainat hoidettua?

Tutustu myös näihin:

Ostan asuntoja – Podcast
Ostan asuntoja – Youtube

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös