Yritysuutiset

Metsä Board selvittää mahdollisuuksia taivekartongin tuotantokapasiteetin kasvattamiseen

Kiertotaloutta edistävien ja vastuullisesti tuotettujen pakkausmateriaalien tarve kasvaa maailmanlaajuisesti.

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board on johtava eurooppalainen ensikuitukartonkien valmistaja ja edelläkävijä vastuullisuudessa. Yhtiö kertoom, että sen valmistamat ensikuitukartongit ovat resurssitehokkaita ja ne auttavat vähentämään pakkauksen hiilijalanjälkeä koko arvoketjussa.

Korkealaatuisten ensikuitukartonkien globaali kysyntä on viime vuosina kasvanut noin 2–3 prosenttia vuodessa, ja kasvun uskotaan jatkuvan vähintään samansuuruisena tulevaisuudessa.

Ensikuitukartongista valmistetut pakkaukset sopivat esimerkiksi pikaruokien ja juomien pakkaamiseen, koska ne eivät sisällä haitallisia jäämiä. Ensikuitukartonki vastaa hyvin tuoteturvallisuutta sekä haju- ja makuominaisuuksia koskeviin vaatimuksiin. Kartonkisilla pakkausratkaisuilla voidaan korvata ei-uusiutuvista luonnonvaroista, kuten kokonaan muovista tai alumiinista tehtyjä take away -pakkauksia. Kartongista valmistetut pakkaukset on helppo kierrättää. Jälkikäsittelyssä kartongin pinnassa oleva mahdollinen PE-pinnoite erotellaan ja hyödynnetään energiaksi.

Strategiansa mukaisesti Metsä Boardin tavoitteena on kasvaa kuitupohjaisissa materiaaleissa ja uudistaa teollisia toimintojaan.

Tukeakseen asiakkaidensa kasvua ja vahvistaakseen palvelukykyään yhtiö selvittää nyt mahdollisuuksia taivekartonkikapasiteetin kasvattamiseksi Suomessa tai Ruotsissa.

Taivekartonkia käytetään muun muassa kuluttajapakkauksissa, myymäläpakkauksissa ja tarjoilupakkauksissa.

Selvityksen arvioidaan valmistuvan vuoden 2022 loppuun mennessä. Metsä Boardin nykyinen vuotuinen kartonkikapasiteetti on noin kaksi miljoonaa tonnia, josta taivekartonkia on 1,3 miljoonaa tonnia ja valkoista kraftlaineria 0,7 miljoonaa tonnia. Yhtiö on Euroopan suurin taivekartongin sekä valkoisten kraftlainereiden valmistaja.

Metsä Boardilla on Husumin tehdasintegraatissa Ruotsissa käynnissä investointi, joka kasvattaa yhtiön taivekartonkikapasiteettia noin 200 000 tonnia vuodessa. Investoinnin arvioidaan valmistuvan vuoden 2023 toisella vuosipuoliskolla ja lisäkapasiteetin arvioidaan olevan täydessä käytössä vuoden 2025 loppuun mennessä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös