Sijoitusstrategiat

Sijoitusammattilainen: Monilla nuorilla on vääristynyt käsitys sijoittamisesta

Aloittelijan kannattaa pitää sijoittaminen aluksi yksinkertaisena.

Sijoittaminen on täynnä karikkoja, joiden vuoksi aloitteleva sijoittaja ja toisinaan kokenutkin hävittää pääomaansa. Liiallinen itseluottamus, omia uskomuksia tukeva vahvistusharha tai riskejä väheksyvä putkinäkö ovat tyypillisiä sijoittajan sudenkuoppia.

Sijoittaminen on varteenotettava keino varallisuuden kasvattamisessa, mutta se pitää tehdä fiksusti, muistuttaa sertifioitu sijoitussuunnittelija Cathy Curtis CNBC-sivustolla.

Fiksu tapa sijoittaa ei tarkoita kuumien osakkeiden ostamista tai treidaamista.

”Monilla nuorilla on vääristynyt näkemys siitä, miten sijoittaa markkinoihin”, Curtis toteaa.

Curtisin mukaan nuoret sijoittavat listautumisanneissa yrityksiin, joita he pitävät trendikkäinä.

”Heille on järkevää ostaa niitä asioita, joita he näkevät ystävien ja tyttöystävien käyttävän, mutta he eivät välttämättä ymmärrä, onko se hyvä sijoitus.”

Pandemian aikana markkinoille tuli uusia sijoittajia, joista osa sijoitti esimerkiksi meemiosakkeisiin tai kryptovaluuttoihin.

Kuluva vuosi on ollut opettavainen uusille sijoittajille markkinoiden arvaamattomuudesta. Esimerkiksi teknologiapainotteinen Nasdaq 100 on romahtanut lähes 25 prosenttia vuoden alusta. myös monet kryptovaluutat ovat kokeneet kovia.

Tämä on johtanut skeptisyyden lisääntymiseen nuorten sijoittajien keskuudessa, kertoo taloudellinen neuvonantaja Mitch Goldberg, ClientFirst Strategyn johtaja New Yorkista.

”Jokaisen sukupolven on käytävä tämä läpi. Tämä sukupolvi ei eroa siitä, mitä koimme vuoden 2000 teknologiakuplassa. Ihmiset luulivat selvittäneensä kaiken uudella paradigmalla”, Goldberg kertoo.

Goldbergin mukaan sijoituksia valittaessa on parasta pitää se aluksi yksinkertaisena.

Sijoittaminen kannattaa hänen mukaansa aloittaa käyttämällä hajautettua rahastoa, kuten S&P 500 Index -rahastoa. Sen lisäksi, että se auttaa kasvattamaan pääomaa pitkällä aikavälillä, se auttaa myös oppimaan lisää markkinoista.

Historia osoittaa, että ajan myötä osakemarkkinat nousevat. Vuodesta 2009 lähtien S&P 500 on voittanut keskimäärin noin 15 prosenttia vuodessa.

Goldbergin toinen neuvo on se, että aloittelijan kannattaa varata rahaa sijoittaakseen palkasta osan ennen kuin aloittaa kuluttamisen, muuten aloittelija luottaa pelkkään tahdonvoimaan saadaksesi sen aikaan.

”Jos säästät ja sijoitat rahat ensin ennen kuin käytät loput palkastasi, mahdollisuutesi tulla sijoittajaksi ja kerätä nettovarallisuutta kasvavat huomattavasti”, Goldberg toteaa.

Kommentoi
Ylös
>