Yritysuutiset

Sampo palauttaa miljardi euroa ylimääräistä pääomaa omistajilleen

Finanssikonserni purkaa edelleen ylipaisunutta tasettaan.

Sampo luopui Nordea-omistuksestaan myytyään kaikki omistuksessaan olleet yhtiön osakkeet 1,8 miljardilla eurolla 29. huhtikuuta tänä vuonna. Osakemyynnin seurauksena konsernille jäi merkittävästi enemmän ylimääräistä pääomaa kuin sen vakavaraisuustavoite ja velkaisuusasteelle asetettu yläraja edellyttävät.

Konsernin pääomien tehokasta käyttöä koskevan sitoumuksen mukaisesti hallitus on päättänyt 1,0 miljardin euron suuruisen omien osakkeiden osto-ohjelman käynnistämisestä.

Lisäksi johdon tarkoituksena on ehdottaa hallitukselle, että vuoden 2022 taloudellisen tuloksen julkaisun yhteydessä 9.2.2023 ehdotetaan toista pääoman palautusta, joka toteutettaisiin joko omien osakkeiden osto-ohjelman tai lisäosingon muodossa tai näiden yhdistelmänä.

Aiempien vuosien tapaan hallitus julkaisee myös osinkoehdotuksensa tuona ajankohtana.

Osto-ohjelma perustuu Sammon 18.5.2022 pidetyn varsinaisen yhtiökokouksen myöntämään valtuutukseen. Osto-ohjelmassa Sammon A-osakkeiden hankintaan käytettävä kokonaissumma on korkeintaan 1,0 miljardia euroa ja osakkeita voidaan ostaa enintään 30 miljoonaa kappaletta, joka on noin 5,6 prosenttia kaikista Sammon osakkeista. Osakkeiden takaisinostot alkavat aikaisintaan 10. kesäkuuta ja päättyvät viimeistään 8.2.2023.

Omien osakkeiden hankinta alentaa yhtiön voitonjakokelpoisia varoja. Takaisinostetut osakkeet mitätöidään.

Sampo on ostanut omia osakkeitaan aiemminkin. Edellisessä maaliskuussa käynnistyneessä osto-ohjelmassa Sampo osti 250 miljoonalla eurolla omia osakkeitaan.

Osakeostot ovat omalta osaltaan tukeneet yhtiön markkina-arvon suotuisaa kehitystä. Koronakriisin aikana tapahtuneen kurssiromahduksen jälkeen eli maaliskuusta 2020 osake on kivunnut yli 80 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös