Indikaattorit

Suomen inflaatiopaineet säilyvät – Teollisuuden tuottajahinnat pysyvät korkeana

Suomen teollisuuden tuottajahinnat nousivat keskimäärin 22,3 prosenttia vuoden 2021 lokakuusta vuoden 2022 lokakuuhun, kertoo Tilastokeskus.

Teollisuuden tuottajahintojen nousuun vaikutti erityisesti öljytuotteiden, paperin ja paperituotteiden sekä kemikaalien ja kemiallisten tuotteiden kallistuminen edellisen vuoden lokakuusta.

Vientihintaindeksi nousi 23,2 prosenttia ja tuontihintaindeksi nousi 21,2 prosenttia vuodessa. Kotimarkkinoiden perushintaindeksi nousi 18,7 prosenttia. Verollinen kotimarkkinoiden perushintaindeksi nousi 16,8 prosenttia.

Teollisuuden tuottajahintojen nousuun vaikutti erityisesti öljytuotteiden, paperin ja paperituotteiden sekä kemikaalien ja kemiallisten tuotteiden kallistuminen edellisen vuoden lokakuusta.

Vientihintaindeksin nousuun vaikutti erityisesti öljytuotteiden, paperin ja paperituotteiden sekä kemikaalien ja kemiallisten tuotteiden kallistuminen edellisen vuoden lokakuusta. Tuontihintaindeksin nousuun puolestaan vaikutti erityisesti raakaöljyn, öljytuotteiden ja kemikaalien ja kemiallisten tuotteiden kallistuminen.

Syyskuusta lokakuuhun teollisuuden tuottajahinnat nousivat 0,1 prosenttia. Tuottajahintoja nosti erityisesti öljytuotteiden kallistuminen edelliseen kuukauteen verrattuna. Hintojen nousua hillitsi etenkin sähkön halpeneminen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös