Yritysuutiset

Handelsbanken myy osia Suomen liiketoiminnoistaan – asiakaspalvelut jatkuvat toistaiseksi

Handelsbanken myy Suomen henkilöasiakas- sekä varainhoito- ja sijoituspalveluliiketoiminnot sekä ja henkivakuutusliiketoiminnan.

Handelsbanken on sopinut myyvänsä osan Suomen-liiketoiminnoistaan S-Pankille, Oma Säästöpankille ja Vakuutusosakeyhtiö Henki-Fennialle. Henkilöasiakas- sekä varainhoito- ja sijoituspalveluliiketoiminnot myydään S-Pankille, jolle siirtyvät myös lähes kaikki pankkikonttoreiden vuokrasopimukset. Pk-yritysliiketoiminta myydään Oma Säästöpankille ja henkivakuutusliiketoiminta sisältäen sijoitus-, eläke- ja lainaturvavakuutukset Henki-Fennialle.

Osana pk-yritysliiketoiminnan myyntiä Oma Säästöpankille siirtyvät myös pk-yrittäjien henkilökohtaiset pankkipalvelut, pois lukien varainhoito- ja sijoituspalvelut.

Pankin muiden Suomen-liiketoimintojen myynti jatkuu. Asiakkaiden palvelut Handelsbankenissa jatkuvat toistaiseksi täysin ennallaan, eikä asiakkailta edellytetä toimenpiteitä.

Kaupan kohteena olevien omaisuuserien osuus on noin 30 prosenttia pankin Suomen-liiketoimintojen antolainausvolyymeista ja noin 50 prosenttia riskipainotetusta pääomasta.

Kaupan kohteena olevien liiketoimintojen henkilöstö eli merkittävä osa Handelsbankenin henkilöstöstä siirtyy ostajien palvelukseen vanhoina työntekijöinä. 

”Olen iloinen, että olemme päässeet tähän sopimukseen S-Pankin, Oma Säästöpankin ja Henki-Fennian kanssa. Tämä on hyvä ratkaisu sekä asiakkaillemme että työntekijöillemme. Pyrimme nyt yhdessä ostajien kanssa tekemään siirtymästä asiakkaillemme mahdollisimman sujuvaa”, sanoo Handelsbanken Suomen maajohtaja Hanne Katrama.

Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2024 jälkimmäisellä puoliskolla. Handelsbanken palvelee asiakkaitaan ja jatkaa liiketoimintaansa nykyiseen tapaan. Asiakkailta ei edellytetä tässä vaiheessa toimenpiteitä. Handelsbanken tiedottaa asiakkailleen kaupan etenemisestä.

Handelsbankenin muiden Suomen-liiketoimintojen myyntiprosessi jatkuu. Suurten yritysten ja yhteisöjen sekä asunto-osakeyhtiöiden ja kiinteistöyhtiöiden palvelut jatkuvat toistaiseksi entiseen tapaan Handelsbankenissa.

Myyntipäätöksen taustalla on Handelsbanken-konsernin aiemmin tekemä strateginen päätös keskittyä neljälle kotimarkkinalleen, Ruotsiin, Norjaan, Iso-Britanniaan ja Alankomaihin. 

Kaupan toteutuminen edellyttää viranomaisten hyväksyntää.

Kommentoi
Ylös
>