Kasvuosakkeet

Korjausrakentaja Consti saa ostosuosituksia – paisuva tilauskanta vahvuutena

Constin tulevaisuuden turvana ovat entisestään paisuneet tilauskirjat.

Constin uudet tilaukset ja tilauskanta kvartaaleittain. Kuva: Consti Oyj.

Consti julkisti huhti-kesäkuun tulosraporttinsa 21. heinäkuuta. Yhtiön luvut kertovat kasvupotentiaalista. Yhtiön liikevaihto kasvoi vertailukaudesta 3,6 prosenttia 75,7 miljoonaan euroon.

Liikevaihto kasvoi kaikilla Constin rakentamisen toimialoilla. Talotekniikka-toimialan liikevaihto kasvoi huoltotoiminnassa, mutta supistui urakoinnissa.

Kuten edelliselläkin vuosineljänneksellä, yhtiö kahmi tilauksia. Tilauskanta kasvoi lähes 24 prosenttia 298 miljoonaan euroon, ja uudet tilaukset kasvoivat 7,9 prosenttia vertailukaudesta vajaaseen 107 miljoonaan euroon.

Toisen vuosineljänneksen merkittävimpiä tilauksia, arvoltaan noin 45 miljoonaa euroa, olivat Helsingin Uuden Yhteiskoulun perusparannus- ja laajennushanke, Kauppakeskus Jumbo-Flamingon laajamittaiset uudistustyöt sekä GLO Hotel Kluuvin modernisointihanke Hobo Helsingiksi.

Tuloskasvu odotuksien mukainen

Liiketulos nousi viime vuoden toisen vuosineljänneksen 2,9 miljoonasta eurosta 3,0 miljoonaan euroon tämän vuoden toisella vuosineljänneksellä. Osakekohtainen tulos nousi 0,28 miljoonasta eurosta 0,29 miljoonaan euroon. Analyysitalo Inderes odotti 0,30 euron osakekohtaista tulosta ja Evli 0,29 euron osakekohtaista tulosta, joten tuloskehitys oli odotusten mukainen.

”Toinen vuosineljännes sujui odotustemme mukaisesti ja hankkeemme etenivät pääosin suunnitellusti. Kannattavuutemme pysyi vakaana vertailukauteen nähden, vaikka kustannusinflaatio vaikutti tulokseemme negatiivisesti”, kertoo Constin toimitusjohtaja Esa Korkeela.

Korkeelan mukaan Consti uskoo korjausrakentamisen ja taloteknisten palveluiden kysynnän pysyvän kohtuullisella tasolla vuonna 2023.

”Ennusteiden mukaan korjausrakentamisen odotetaan kasvavan noin 0,8 prosenttia vuonna 2023. Ennusteissa heijastuu korjausrakentamisen tarvelähtöisyys. Uudisrakentamisen ennustetaan puolestaan supistuvan noin 10,7 prosenttia vuonna 2023.”

Toimitusjohtajan mukaan uudisrakentamisen heikot kysyntänäkymät lisäävät kuitenkin kilpailua korjaushankkeista. Lisäksi nousevat rahoituskustannukset sekä voimakas inflaatio siirtävät joitain rakennushankkeita lyhyellä aikavälillä.

Korkeelan mukaan alkuvuonna 2023 asunto-osakeyhtiöiden ja julkisen sektorin valmius korjausinvestointeihin on pysynyt kohtuullisella tasolla, mutta yksityiset kiinteistösijoitusyhtiöt ovat olleet varovaisia käynnistämään uusia rakennushankkeita.

”Pidemmällä aikavälillä korjausrakentamisen kasvua tukevat Suomen rakennuskannan iän ja globaalien megatrendien lisäksi kestävän kehityksen tavoitteet, kuten EU:n energiatehokkuusdirektiivin vaatimukset”, Korkeela kertoo.

Yhtiö ei päivittänyt ohjeistustaan. Consti ohjeistaa edelleen, että sen koko vuoden 2023 liiketulos on 9,5–13,5 miljoonan euroa kun viime vuonna liiketulos oli 11,4 miljoonaa euroa.

Vahvistunut tilauskanta tukee tulevaa myyntiä

Evlin analyytikko Atte Jortikka toteaa pankin aamukatsauksessa, että Evlin näkemyksen mukaan Constin edelleen vahvistunut tilauskanta tukee yhtiön tasaista kehitystä myös tulevaisuudessa.

”Constin tilauskirja kasvoi sekä vuoden takaisesta että viime kvartaalin tasosta, tilauskirja oli kvartaalin lopulla ennätystasolla 297,9 miljoonaa euroa. Edelleen vahvistunut tilauskirja tukee volyymeja sekä toisella vuosipuoliskolla että tulevina vuosina”, Jortikka toteaa.

Evlin näkemyksen mukaan Consti pystyy pitämään tämän vuoden toisella vuosipuoliskolla kannattavuuden karkeasti viime vuoden tasolla.

”Vaikka ennustamme korkeampia volyymeja, näemme että kustannusinflaatio tuo kannattavuuteen hieman painetta”, analyytikko toteaa.

Evli perustaa Constin arvonmäärityksen yhtiön omaan historialliseen arvostustasoon sekä verrokkiarvostukseen.

”Näkemyksemme mukaan arvostustaso ei ota huomioon korjausrakentajan nykyistä tuloskuntoa. Näemmekin yhtiön arvostuksen yhä vaatimattomana”, Jortikka arvioi.

Evli toistaa Constin osta-suosituksen ja 14,0 euron tavoitehinnan. Myös Inderes antaa osakkeelle ostosuosituksen 14,2 euron tavoitehinnalla. Osake hinnoitellaan tällä hetkellä Helsingin pörssissä 10,65 euron hintaan, joten osakkeessa on nousuvaraa, mikäli Evlin tavoitehinta on kohdillaan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös