Rahastotietoa

Kotikonnut nousivat rahastosijoittajien suosioon – sijoitusammattilainen pitää Helsingin pörssiä edullisena

Sijoitusammattilaisen mielestä Helsingin pörssin hinnoittelu on nyt erittäin edullinen.

Suomalaisista sijoitusrahastoista lyhyen koron rahastot ja Suomeen sijoittavat osakerahastot olivat keskikesällä rahastosäästäjien mieleen.

Finanssiala kertoo tiedotteessaan, että Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin sijoitettiin heinäkuussa 167 miljoonaa euroa uutta pääomaa. Lisäksi rahastopääoma kasvoi suotuisan markkinakehityksen ansiosta. Yhteenlaskettu rahastopääoman arvo oli kuukauden lopussa 144 miljardia euroa.

Heinäkuussa uusia pääomia sijoitettiin lyhyen koron rahastoihin yhteensä 119 miljoonaa euroa ja pitkän koron rahastoihin yhteensä 28 miljoonaa euroa. Osakerahastoihin sijoitettiin yhteensä 44 miljoonaa euroa uusia pääomia ja yhdistelmärahastoihin 21 miljoonaa. Vaihtoehtoisista rahastoista lunastettiin yhteensä 43 miljoonaa euroa.

Osakerahastoissa pääomia sijoitettiin etenkin globaalisti ja Suomeen sijoittaviin rahastoihin, yhteensä 64 miljoonaa euroa. Varoja lunastettiin pääasiassa Japaniin ja kehittyville markkinoille sijoittavista rahastoista yhteensä 42 miljoonaa euroa.

”Heinäkuussa erityisesti globaalisti ja Suomeen sijoittavat osakerahastot lisäsivät pääomiaan. Sijoittajat katsoivat, että Helsingin pörssin pitkään jatkunut alamäki on tehnyt useiden osakkeiden hinnoista houkuttelevia ja rahastojen avulla hajauttivat sijoituksiaan. Sijoituksia hajautettiin myös korkomarkkinoille. Euroalueella 12 kuukauden euriborin kääntyminen laskuun oli merkittävä käänne”, analysoi johtava asiantuntija Mariia Somerla Finanssiala ry:stä (FA).

Viimeisen 12 kuukauden aikana Suomeen sijoittavien osakerahastojen keskimääräinen tuotto on painunut 6,0 prosenttia miinukselle. Kaikilla maantieteellisillä alueilla keskimääräiset vuosituotot ovat olleet viimeisen vuoden aikana vaatimattomia. Parhaaseen keskimääräiseen tuottoon ovat yltäneet Eurooppaan sijoittavat osakerahastot, joiden keskimääräinen vuosituotto oli 6,0 prosenttia plussalla.

Ammattisijoittaja Kim Lindström pitää Helsingin pörssiä nyt houkuttelevana vaihtoehtona.

Kauppalehden artikkelissaan hän muistuttaa, että nykyinen osinkotuotto Helsingissä on historiallisestikin korkea. Nykyistä korkeampi se on ollut viimeksi eurokriisin vuonna 2011.

Myös tasepohjainen arvostustaso kielii Helsingin pörssin alehinnoittelusta. Pörssin markkina-arvo suhteessa pörssiyhtiöiden omiin varoihin on alimmalla tasollaan vuosien 2011–2012 jälkeen, ellei ota huomioon kevään 2020 koronaromahdusta, Lindström toteaa.

”Kurssitaso on roimasti pitkäaikaisen trendinsä alapuolella. Selkokielellä: osakehinnoittelu on erittäin edullinen pitkäaikaisen osakesäästäjän kannalta”, hän arvioi.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös