Kasvuosakkeet

Remedyn uusi strategia vaatii panostuksia ja nakertaa kannattavuutta

Peliyhtiö Remedy on panostanut voimakkaasti uuteen Alan Wake 2 -peliin. Putkessa on viiden pelin kehittäminen.

Peliyhtiö Remedy yrittää luoda nahkaansa uudelleen. Se vaatii panostuksia ja syö vielä toistaiseksi yhtiön kannattavuutta.

Yhtiö julkisti perjantaina toisen vuosineljänneksen tulosraporttinsa. Yhtiön liikevaihto laski huhti-kesäkuussa 5,3 prosenttia vertailukaudesta 8,9 miljoonaan euroon.

Liikevoitto painui jyrkästi tappiolle. Kun viime vuonna toisella vuosineljänneksellä liiketappio oli -2,4 miljoonaa euroa, oli se kuluvan vuoden toisella kvartaalilla jo -4,8 miljoonaa euroa. Liiketoiminnan kassavirta painui miinukselle -7,0 miljoonaa euroa.

Revenion myynnin ja liikevoittomarginaalin kehitys vuosittain. Kuva: Remedy Oyj.

Remedy arvioi yhtiön liikevaihdon laskevan tänä vuonna edellisvuodesta ja liiketuloksen olevan tappiollinen.

Toimitusjohtaja Tero Virtala kertoo, että yhtiön uutuuspelin, Alan Wake 2:n markkinointikampanja käynnistyi vuoden 2023 toisen vuosineljänneksen aikana.

”Julkistimme toukokuussa PlayStation Showcase -tapahtumassa Alan Wake 2 -pelin trailerin, joka sai paljon orgaanista medianäkyvyyttä. Kesäkuussa osallistuimme Epic Gamesin kanssa Los Angelesissa järjestettyyn Summer Game Fest Play Days -tapahtumaan, jossa esittelimme pelin demoa kutsuvieraille. 35 minuuttia kestäneeseen demoon suhtauduttiin hyvin positiivisesti. Jokainen viidestätoista demosessiosta oli täynnä ja osallistujamäärä ylitti alkuperäiset odotuksemme”, Virtala toteaa.

Virtalan mukaan yli 40 globaalia mediatahoa osallistui Game Critics Awards: Best of Summer Games Fest -äänestykseen, jossa Alan Wake 2 äänestettiin yksittäiseksi odotetuimmaksi peliksi.

Uusi strategia edellyttää investointeja

Virtalan mukaan Remedyn kannattavuutta heikentää tällä hetkellä uuden strategian mukaiset investoinnit.

”Vuoden 2023 toisen vuosineljänneksen liikevoittomarginaalimme oli negatiivinen, mihin vaikutti vertailukautta suurempi omien investointien osuus peliprojekteissamme. Osa strategiaamme on siirtyä kohti pelijulkaisutoimintaa, mikä vahvistaa asemaamme arvoketjussa ja vaatii suurempia investointeja pelibrändeihimme. Tällä on negatiivinen vaikutus kannattavuuteen lyhyellä aikavälillä, mutta se lisää rojaltipotentiaalia tulevina vuosina”, hän toteaa.

Vuoden ensimmäisellä puoliskolla Remedy jatkoi osaajien palkkaamista koko organisaatioonsa, mikä johti edellisvuotta korkeampiin henkilöstökuluihin.

”Odotamme kokonaishenkilömäärämme kasvavan hieman kohdennettujen rekrytointien ansiosta, millä vahvistamme tiimejämme entisestään. Koska useat muut yritykset ovat hidastaneet rekrytointia, asemamme saada hyviä osaajia on edelleen vahva”, Virtala toteaa.

Remedyllä on kehitteillä tällä hetkellä viisi isoa pelihanketta. Virtalan mukaan Alan Wake 2 on tähänastisista peliprojekteista suurin.

”Olemme iloisia, että Alan Wake 2:n alustava vastaanotto on ollut vakuuttava, ja odotamme, että Alan Waken paluu tuo jotain uutta nykyisille faneille ja laajentaa brändiä myös uusille yleisöille. Yhdessä neljän muun kehitteillä olevan pelin kanssa tämä julkaisu merkitsee seuraavaa askelta matkallamme kohti uusia jännittäviä pelijulkaisuja tulevina vuosina”, toimitusjohtaja toteaa.

Kehitysmaksuja useista peleistä

Remedy kehittää parhaillaan kumppanien kanssa useita pelejä, joihin liittyy ennalta sovittuja kehitysmaksuja. Kehitysmaksut luovat yhtiön mukaan ennustettavan pohjan liikevaihdolle vuosiksi eteenpäin. Kehitysmaksujen lisäksi liikevaihto koostuu pelirojalteista, joita on vaikeampi ennustaa, mutta jotka voivat skaalautua nopeastikin.

Pitkän aikavälin suunnitelmiensa mukaisesti peliyhtiön viidestä kehitteillä olevasta pelistä tulee olemaan merkittäviä pelijulkaisuja jo tämän vuoden aikana, Remedy lupaa. Pelijulkaisujen ja uusien pelinkehityssopimuksien ajoitukset voivat kuitenkin aiheuttaa vaihtelua lukuihin kvartaalien ja vuosien välillä.

Useat markkinoilla jo olevat ja rojalteja kerryttävät Remedyn pelit sekä kehitteillä olevat uudet pelit tulevat kuitenkin vähentämään edellä mainittua vaihtelua tulevina vuosina.

Markkinat näyttävät luottavan yhtiön linjaan, sillä syvenevästä tappiosta huolimatta Remedyn osake nousi perjantaina 2,4 prosenttia.

Kommentoi
Ylös
>