Kryptot

MicroStrategyn Michael Saylor: ”Bitcoin tulee syömään kullan”

MicroStrategyn toimitusjohtaja Michael Saylor sanoi, että bitcoin ”syö” kultaa tulevaisuudessa.

Michael Saylor MicroStrategy toimitusjohtaja perustaja

MicroStrategyn toimitusjohtaja ja perustaja Michael Saylor kertoi CNBC:n haastattelussa, että krypto on tulevaisuudessa paljon arvokkaampi omaisuus kuin kulta. Aiheesta kertoo kryptosivusto CoinDesk.

”Bitcoin on varmasti ainakin digitaalista kultaa, se tulee syömään kultaa, sillä on kaikki kullan hienot ominaisuudet, mutta ei mitään kullan vikoja”, Saylor ennustaa.

Yhtenä usein käytettyinä esimerkkeinä Saylor sanoi, että kultaa ei voi helposti siirtää New Yorkista Tokioon muutamassa minuutissa, toisin kuin bitcoinia.

CoinDeskin mukaan Bitcoinista tuli maanantaina maailman kahdeksanneksi arvokkain omaisuuserä ohittaen hopean, kun sen markkina-arvo nousi yli 1,4 biljoonan dollarin. Kryptovaluutalla on kuitenkin vielä pitkä matka kuljettavanaan ennen kuin se saavuttaa kullan arvon, jonka arvostus on huikeat 14,7 biljoonaa dollaria.

Spot-ETF:t ja puoliintuminen ajavat bitcoinin hintaa ylös

Saylor muistutti myös huhtikuussa tapahtuvasta Bitcoinin puoliintuminen, joka vähentää krypton lohkopalkkiota 50 prosentilla, mikä tarkoittaa, että markkinoille tulee vain 450 uutta bitcoinia päivässä nykyisen 900:n sijaan.

”Bitcoinin hinnan on sopeuduttava ylöspäin, jotta se pystyy vastaamaan tähän sijoittajien kysyntään”, Saylor ennustaa.

Saylorin mukaan Bitcoinin pörssinoteerattujen spot-rahastojen viimeaikainen menestys on esimerkki siitä, että Bitcoin vetää pääomaa pois perinteisistä osakkeista, joita hän kutsui ”riskivaroiksi”.

Bloomberg Intelligence -yhtiön analyytikko Eric Balchunas kertoo viestipalvelu X:ssä Bitcoin-ETF:ien kokonaisarvoksi maanantaina 55 miljardia dollaria, kun ETF Storen pääjohtajan Nate Geracin ilmoittama kaikkien kulta-ETF:ien arvo oli hieman alle 100 miljardia dollaria. Tämä tarkoittaa, että Bitcoin-ETF:t ovat hankkineet kahdessa kuukaudessa yli puolet kulta-ETF-markkinoiden arvosta.

Saylorin MicroStrategy ilmoitti maanantaina ostaneensa 12 000 bitcoinia lisää reilulla 800 miljoonalla dollarilla, mikä nostaa sen omistukset 205 000 tokeniin.

MicroStrategy on Bitcoin-holdingyhtiö

Michael Saylor, Sanju Bansal ja Thomas Spahr perustivat MicroStrategyn vuonna 1989. Lähes 35 vuotta kestäneen historiansa ajan yhtiö oli vähän tunnettu ohjelmistoyritys, joka keskittyi business intelligence eli liiketoimintatiedon hallinnan ratkaisuihin.

MicroStrategy on yhä enemmän kuitenkin bitcoin-holdingyhtiö kuin ohjelmistoyhtiö.

MicroStrategy on hankkinut bitcoineja vuodesta 2020 lähtien. Kun bitcoinin hinta on noussut jo yli 72 000 dollariin, on MicroStrategyn bitcoin-omistuksen arvo 14,8 miljardia dollaria. Yhtiöstä on tullut kaikkein suurin Bitcoin-omistaja.

MicroStrategyn neljännen vuosineljänneksen puhelinkonferenssissa Saylor puhui pitkään bitcoinin arvosta teknologiasektorille, sen roolista arvovarantona ja MicroStrategyn itsensä kuvaamasta asemoinnista ”bitcoin-kehitysyhtiönä”. Yhtiö uskoo Bitcoinin kehitykseen niin vahvasti, että se on valmis ostamaan lisää bitcoineja jopa velkarahalla.

Michael Saylor sanoi hiljattain Bloomberg TV:n haastattelussa, että ”ei ole mitään syytä myydä voittajia ja ostaa häviäjiä”. Tämä osta ja pidä -asenne vastaa Saylorin konferenssipuhelussa esittämiä huomautuksia, joissa hän kuvaili bitcoinia omaisuusluokaksi ja hyödykkeeksi valuutan tai vaihdonvälineen sijaan.

Bitcoinin arvo on noussut vuoden alusta jo yli 63 prosenttia suhteessa dollariin ja vuodessa arvo on noussut yli 225 prosenttia.

Coinmotion​ / ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1%:n treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

5 kommenttia
 • Sudenkuu sanoo:

  Kullan kuten monien muidenkaan arvometallien arvoa tuskin tulee mikään koskaan täysin ja merkittävästi syömään, koska kyseessä kuitenkin realistinen ja mm. teknologiateollisuudelle välttämätön hyödyke. Joita ilman ei vaan nykymaailma pärjää. Se sitten eri asia, mihinkä työn ja muun toiminnan arvot halutaan milloinkin sitoa. Silti eivät nuo menetä koskaan merkittävästi arvoaan, kaikki muut vaihtelevasti kyllä. Ja katsotaan myös ensin, miten laajasti maailmankaupassa tullaan jatkossa mm. dollarisidonnaisuudesta luopumaan, ehkä lopulta jopa kokonaan..

 • hhh sanoo:

  viimeistään sit ku lohkoketjut on käytyläpi on bitcoinin arvo 0.

 • Tuomas sanoo:

  Ennen kuin sijoitat, kannattaa katsoa YouTubesta WebOpettajan mainio esitys: Kryptovaluutoilla ei ole arvoa.

  Kryptoja mainostavat ne, joilla niitä jo on, koska arvo nousee vain ja ainoastaan niin kauan, kuin uusia ostajia riittää laittamaan rahaa tähän vuosisadan kuplaan.

  Kiina ja Intia ovat jo voimakkaasti kieltämässä kryptoihin sijoittamista, mutta liberaali Eurooppa, samoin kuin USA, antaa ihmisten valita vapaasti ja menettää lopulta rahansa keinottelijoiden taskuihin.

 • Ylös
  >