Osakeanalyysit

Rautakauppaa ilmaiseksi salkkuun

Keskon markkina-arvo on tullut rytinällä alas samalla koko pörssin laskun mukana. Vuodesta 2007 Keskon osakkeen hinta on tippunut 50 eurosta 20 euroon. Samalla on P/B-luku eli markkina-arvo suhteessa tasesubstanssiin tippunut alle tasesubstanssin. Jotkut analyytikot ovat jo laskeneet että pelkästään Ruoka-Keskon todellinen arvo on suurempi kuin yhtiön tämän hetken markkina-arvo.

Hämmästyttävän alhaalle on siis yhtiön kasvuodotukset sijoittajien keskuudessa hinnoiteltu. Toki esim. Rauta-Keskon Venäjän valloitukseen liittyy paljon riskejä ja S-ryhmä on kotimarkkinoilla syönyt Keskon syömähammasta, Ruoka-Keskoa. Mutta silti: Kesko on harvinaisen riskitön sijoituskohden Helsingin pörssissä, jossa painopiste on syklisissä konepajoissa ja muutoin riskisissä teknologiayhtiöissä.

Mitä sanookaan Keskon ensimmäinen osavuosikatsaus tulevaisuudennäkymistä?

”Kesko-konsernin tulevaisuuden näkymiä arvioidaan liikevaihdon ja liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä osalta katsauskautta seuraavalta 12 kuukauden ajanjaksolta (4/2012-3/2013) verrattuna katsauskauden päättymistä edeltävään 12 kuukauteen (4/2011-3/2012).

Euroopan valtiontalouksien ongelmien seurauksena yleisen taloustilanteen kehitysnäkymiin liittyy edelleen merkittävää epävarmuutta. Lisäksi julkisen talouden kustannusleikkaukset ja verotuksen kiristyminen lisäävät kulutuskysynnän kehitykseen liittyvää epävarmuutta. Kokonaisuutena kulutuskysynnän näkymät ovat kuitenkin parantuneet alkuvuoden 2012 aikana.

Päivittäistavarakaupan ja käyttötavarakaupan kasvun ennakoidaan jatkuvan vakaana. Rautakaupan kasvun ennakoidaan Suomessa tasaantuvan rakennustuotannon kasvun hidastuessa. Auto- ja konekaupassa markkinoiden ennakoidaan kääntyvän laskuun 1.4.2012 voimaan tulleen autoveron muutoksen myötä.

Kesko-konsernin liikevaihdon ennakoidaan kasvavan seuraavan kahdentoista kuukauden aikana. Kauppapaikkaverkoston ja Venäjän liiketoimintojen laajentamiskustannuksista sekä autokaupan myynnin laskusta johtuen varaudutaan siihen, että liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä seuraavan kahdentoista kuukauden aikana alittaa edeltävän kahdentoista kuukauden liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä.”

…eli sumuisia ovat yhtiön lähitulevaisuudennäkymät. Mutta silti: kodinkoneiden ja ilmastointilaitteiden omistajaksi ilmaiseksi.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös