Markkinakommentit

Tutkimusyhtiö ennustaa: Windows-puhelimien suosio kasvaa

Windows-puhelinten markkinaosuus on nopeassa kasvussa, kertovat markkinatutkimusyhtiö Kantarin tuoreet tilastot. Tutkimusyhtiö löytää matkapuhelinten myyntitilastoista mielenkiintoisen havainnon, jonka mukaan se ennustaa Windows-puhelinten kasvun kiihtyvän entisestään.

Matkapuhelinten käyttöjärjestelmissä iPhonen iOS-alusta ja muun muassa Samsungin puhelimien Android-alusta kilpailevat edelleen suosituimmasta älypuhelinten käyttöjärjestelmästä. Windows on kuitenkin noussut tasaisesti viimeisen vuoden aikana, ja tällä hetkellä sen myynti on korkeammalla kuin koskaan aikaisemmin, kertoo Markkinatutkimuslaitos Kantar.

Kantar Worldpanel Comtechin kuukausitilastojen mukaan windows-puhelinten myynti oli 5,6 prosenttia älypuhelinmyynnistä tammi-maaliskuussa 2013. Markkinaosuus on kuitenkin selkeässä kasvussa, sillä kasvua oli 1,9 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon.

Kantar Worldpanel Comtechin kuukausitilaston mukaan Windows Phone paransi hieman asemiaan maaliskuussa päättyneellä kolmen kuukauden jaksolla.

Android on edelleen ylivoimaisesti suosituin älypuhelinten käyttöjärjestelmä yli 49 prosentin markkinaosuudellaan. Androidin kuningastie on kuitenkin pysähtynyt. Kantarin mukaan Androidin markkinaosuus laski edelliseen kvartaaliin verrattuna. iOS-järjestelmän markkinaosuus oli vajaat 44 prosenttia. Myös iOS:n markkinaosuus on laskussa.

Tutkimusyhtiö löytää selkeän syyn Windows-puhelimien kasvulle. Windows-puhelinten vahvuutena on saada asiakkaikseen ensimmäistä älypuhelinta hankkivia asiakkaita. Kantarin mukaan 52 prosenttia niistä asiakkaista jotka hankkivat viimeisen vuoden aikana Windows-älypuhelimen, olivat aiemmin omistaneet keskihintaisen feature-puhelimen.

Android- ja IOS-puhelinten ostajista enemmistö oli sen sijaan ollut aiemminkin älypuhelinten omistajia.

Kantarin mukaan tämä havainto antaa tukea Windows-puhelinten kasvunäkymille. Esimerkiksi Yhdysvaltojen puhelinmarkkinoilla yli puolella kuluttajista on yhä featurepuhelin. On todennäköistä että useat näistä kuluttajista vaihtavat vuoden aikana puhelimensa älypuhelimeen, mikä tulee näkymään Windows-puhelinten kysynnän nopeampana kasvuna.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös