Yritysuutiset

Stonesoftista tarjottu ostopreemio on kohtuullinen

Maailman suurin tietoturvayhtiö McAfee teki ostotarjouksen Stonesoftista. Analyysitalo Inderesin mielestä tarjouksen hintalappu on kohdillaan.

Käteistarjouksen arvo on noin 287 miljoonaan euroa, eli 4,50 euroa osakkeelta.

Stonesoftin toimivan johdon ja hallituksen kanta tarjoukseen on yksiselitteinen. Stonesoftin hallitus suosittelee yksimielisesti ostotarjouksen hyväksymistä. Lisäksi yhtiön merkittävimmistä omistajista sisäpiiriläiset, eli toimitusjohtaja Ilkka Hiidenheimo, hallituksen puheenjohtaja Hannu Turunen ja hallituksen jäsen Timo Syrjälä ilmoittivat hyväksyvänsä ostotarjouksen.

McAfeen tarjoushinta on noin 128 prosenttia korkeampi kuin osakkeen päätöskurssi pörssissä 3.5.2013 eli viimeisenä kaupankäyntipäivänä ennen ostotarjouksen julkistamista. Tästä johtuen Stonesoftin osakekurssi olikin 6.5. rajussa nousussa. Kurssi päätyi lopulta lähes 126 prosentin nousuun. Eli kurssi nousi suurin piirtein juuri McAfeen tarjoaman preemion verran.

Analyysitalo Inderes pitää tarjottua hintaa osakkeenomistajien kannalta kohtuullisena, siitä huolimatta että Stonesoftissa on kasvupotentiaalia.

”Olemme pitkään pitäneet Stonesoftin käänne- ja kasvutarinaa houkuttelevana mahdollisuutena päästä kiinni kybertietoturvan megatrendiin. Nyt tästä potentiaalisesta menestystarinasta ehdittiin nähdä vain pieni osa, mutta tarjottavaan preemioon nähden omistajien on syytä olla tyytyväisiä”, Inderes kertoo Nordnetin aamukatsauksessa.

Inderes laskee että tarjous vastaa noin 5x P/S -kerrointa 2013 liikevaihtoohjeistuksesta ja 7x kerrointa 2012 liikevaihdosta.

Nykyiset omistajat joutuvat puntaroimaan, kannattaako osakkeet myydä nyt kun kurssi on noussut lähes preemion verran. Inderes analyytikot arvelevat kuitenkin että kilpaileva ostotarjouskin saattaisi vielä olla teoriassa mahdollinen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös