Indikaattorit

Suomen kokonaistuotanto edelleen laskussa

Tilastokeskuksen tuoreimpien kansantalouden tuotantotilastojen mukaan Suomen suhdanteet kehittyvät edelleen mollivoittoisesti.

Työpäiväkorjattuna tuotanto oli 2,9 prosenttia edellisvuoden vastaavaa kuukautta alemmalla tasolla, kertovat Tilastokeskuksen tuoreet kansantaloustilastot. Edelliskuukaudestakin Kausitasoitettu tuotanto laski helmikuussa 0,7 prosenttia.  Tammikuun työpäiväkorjattu tuotanto pieneni tarkentuneiden tietojen mukaan 1,2 prosenttia (oli -2,3 prosenttia) edellisvuoden tammikuusta.

Tuotannon laskutrendi on ollut jo vuoden ajan laskeva – ja lasku kiihtyy. Viimeisen vuoden aikana tuotanto ei ole kertaakaan laskenut kuukauden aikana (suhteessa edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan) yhtä paljon kuin helmikuussa.

Tilastokeskuksen kausitasoitettu tuotannon trendikuvaaja osoittaa selvästi, että tuotannon laskutrendi alkoi vuoden 2012 alussa. Sen jälkeen lasku on kiihtynyt.

Mistään vuoden 2009 kaltaisesta romahduksesta ei ole kuitenkaan kyse.

Lasku on kovaa erityisesti jalostustoiminnassa. Jalostus pieneni nimittäin peräti 10 prosenttia vuodentakaisesta. Palvelut ja alkutuotanto sen sijaan kasvoivat yhden prosentin vuoden 2012 helmikuusta.

Jalostus sisältää teollisuuden ja rakentamisen. Palvelut sisältävät kaupan, majoitus- ja ravitsemistoiminnan, liikenteen, liike-elämän palvelut sekä kiinteistö-, vuokraus- ja tutkimuspalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan ja julkiset palvelut. Alkutuotannolla tarkoitetaan maa-, riista-, metsä- ja kalataloutta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös