Rahastotietoa

Sijoittajat kiinnostuivat yrityslainoista

sijoitussalkku hajautusFinanssialan keskusliiton mukaan sijoittajien kiinnostus euroalueen korkeariskisiin yrityslainoihin on pysynyt vahvana.

Osakerahastoista sen sijaan lunastettiin nettomääräisesti 46 miljoonaa euroa, Finanssialan keskusliitto kertoo tiedotteessaan

Kaiken kaikkiaan Suomeen rekisteröidyistä sijoitusrahastoista lunastettiin nettomääräisesti 61 miljoonaa euroa, mutta tästä huolimatta rahastopääoman arvo kasvoi suotuisan markkinakehityksen ansiosta yhteensä yli miljardilla eurolla.

Markkinakehityksen ansiosta sijoitusrahastojen yhteenlaskettu pääoma nousi lokakuun lopussa kaikkien aikojen korkeimmalle tasolle, 73,8 miljardiin euroon.

Lokakuussa eniten rahaa sijoitettiin yhdistelmärahastoihin, joiden nettomerkinnät olivat 209 miljoonaa euroa. Lyhyen koron rahastojen lunastukset jatkuivat jo kolmatta kuukautta peräkkäin ja nettolunastukset olivat lokakuussa 186 miljoonaa euroa. Lyhyen koron rahastot olivat lokakuussa ainoa rahastoluokka, joiden yhteenlaskettu arvo laski.

Euroalueen korkeariskisiin yrityslainoihin sijoitettiin nettomääräisesti 102 miljoonaa euroa uutta pääomaa. Emissioita on nähty runsaasti ja sijoittajien kiinnostus on pysynyt vahvana, kertoo FK.

Finanssialan keskusliitto arvioi, että yrityslainojen suosion kasvun taustalla on pankkien kiristyvä luotonantopolitiikka. ”Eurooppalaisten pankkien kiristäessä luotonantoaan monet yritykset hakevat rahoitusta yhä enenevissä määrin joukkovelkakirjamarkkinoilta”, FK toteaa.

Yritykset hankkivat pankkilainoille vaihtoehtoista rahoitusta yleensä sijoittajilta laskemalla liikkeeseen yrityslainoja. Sijoittajat saavat yrityslainasta säännöllistä kuponkikorkoa ja nimellispääomansa takaisin eräpäivänä. Yrityslainat ovat yleensä riskipitoisempia kuin valtioiden liikkeeseenlaskemat joukkovelkakirjalainat.

Vuoden tarkastelujaksolla mitattuna tuottavin osakerahastoluokka oli suomalaisiin osakkeisiin sijoittavien rahastojen luokka, jonka vuosituotto parani keskimäärin 29,2 prosenttia.

Myös riski huomioiden sama rahastoluokka menestyi parhaiten, kun tuoton ja riskin suhdetta arvioitiin Sharpen mittarilla. Mitä suurempi Sharpen luku on, sitä paremmin rahasto on tuottanut suhteessa riskiinsä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös