Indikaattorit

USA:n työllisyystilastot pettivät odotukset

Yhdysvaltoihin syntyi tammikuussa maatalouden ulkopuolisia työpaikkoja vain 113 000.

Määrä oli selvä pettymys, sillä ekonomistit olivat uutistoimisto Bloombergin mukaan odottaneet 180 000 uutta työpaikkaa.

Uusien työpaikkojen määrä oli heikoin lukema kolmeen vuoteen.

Työpaikkoja syntyi kuitenkin selvästi joulukuuta enemmän, jolloin uusia työpaikkoja syntyi vain 75 000. Joulukuun heikot työllisyysluvut laitettiin heikon sään piikkiin.

Yhdysvaltojen työttömyysaste on laskenut 6,6 prosenttiin, mikä on alhaisin lukema yli viiteen vuoteen. Tosin työttömyysasteen lasku selittyy osin sillä, että aiempaa suurempi osa työikäisistä amerikkalaisista on lakannut etsimästä työtä.

”Sekava ja hämmentävä työllisyysraportti”, toteaa Deutsche Bankin strategi Alan Ruskin Financial Timesille. Ruskinin mielestä lukemat eivät ole kuitenkaan niin heikot, että Yhdysvaltojen keskuspankki sen takia vetäytyisi velkakirjojen ostojen vähentämissuunnitelmistaan.

USA:n uusien työpaikkojen määrän kehitys on tärkeä indikaattori sijoitusmarkkinoille. Työllisyyden ja osakekurssien välillä on selkeä yhteys. Tosin nyt saadut tammikuun heikot työllisyysluvut eivät aiheuttaneet negatiivista kurssireaktiota markkinoilla.

Työllisyyden kehitys näyttäytyy huolestuttavampana, kun siitä puhdistetaan pois säätilan vaikutus. Oheinen CNNMoney-lehden kuvaaja osoittaa kuinka paljon työpaikkoja olisi tullut kuukausittain jos säätilan vaikutus työpaikkojen määrään olisi eliminoitu.

Joulukuun työllisyysluvut olisivat todellakin olleet huomattavasti paremmat kuin toteutunut. Kuitenkin tammikuun luku olisi ollut karmaisevan huono.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös