Yritysuutiset

Tämä osake tarjoaa lähes 10 % osinkotuoton

Orava asuntorahasto tarjosi tulosjulkistuksen yhteydessä iloisen yllätyksen osinkosijoittajille.

Asuntorahastoyhtiön varsinaisen liiketoiminnan tuotot eli vuokratuotot kasvoivat vuoden 2012 viimeisen neljänneksen 0,6 miljoonasta eurosta 1,0 miljoonaan euroon vuoden 2013 viimeisellä neljänneksellä.

”Orava Asuntorahaston vuoden 2013 tulosta voidaan luonnehtia hyväksi. Oman pääoman 10 prosentin kokonaistuottotavoite ylitettiin ennen kaikkea onnistuneiden kohdehankintojen ansiosta”, Oravan toimitusjohtaja Pekka Peiponen sanoo.

Erityisesti yhtiön osinkopäätös oli yllätys. Oravan hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että vuoden 2013 tuloksesta jaetaan osinkoa yhteensä enintään 1,12 euroa osakkeelta ja että hallitus valtuutetaan päättämään vuosineljänneksittäin maksettavien osinkojen määristä.

Analyysitalo Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa odottaneensa selvästi tätä vaatimattomampaa osinkoa.

Oravan osakekurssi kipusi tulosjulkistuksen jälkeen yli 9 prosenttia. Kurssinousun jälkeenkin hallituksen esittämä 1,12 euron osinkotuotto tarjoaa lähes 10 prosentin osinkotuoton.

Asuntorahasto arvioi edelleen, että vuonna 2014 sillä on hyvät edellytykset ylläpitää hyvää kannattavuutta ja saavuttaa 10 prosentin oman pääoman kokonaistuottotavoite.

Oravan osakekurssi on noussut käytännössä osakekohtaisen nettovarallisuuden (NAV) tasolle. Osakekurssin nousupotentiaali riippuu täten jatkossa yhtiön kyvystä kasvattaa nettovarallisuuttaan. Toisaalta pelkästään kaksinumeroinen osinkotuotto saattaa antaa monelle sijoittajalle riittävän korvauksen osakkeen riskiin nähden.

1 kommentti

1 kommentti

  1. Paapaa

    7.2.2014 at 18:46

    Kannattaa katsoa, miten tuo tulos on taiottu. Se on taiottu kiinteistöjen realisoimattomilla arvonnousuilla. Kassavirta on surkea. Hallinnointiin menee pätäkkää 0,6% kiinteistöjen käyvästä arvosta vaikka tulosta ei tulisi lainkaan. Eivät raportoi FFO:ta tai AFFO:a joilla REIT:n hyvyyttä yleensä mitataan. Kannattaa miettiä, haluaako polttaa näppejään tämän kanssa…

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös