Talouden trendit

Instagram haastaa jo Twitterin

Kuvanjakopalvelu Instagram on Yhdysvalloissa ohittanut suosiossa jo mikroblogipalvelu Twitterin älypuhelinkäytössä. Instagram ja Twitter eivät kuitenkaan pääse lähellekään Facebookin mobiilikäyttön huikeaa suosiota.

Yhdysvalloissa Instragram-käyttäjiä  älypuhelinsovelluksilla oli vuonna 2012 jo 25,7 miljoonaa ihmistä, kertoo eMarketer. Twitteriä älypuhelimella käyttäviä oli 23,9 miljoonaa.

Instagramin etumatka Twitteriin näyttää vain jatkuvan, sillä vuonna  2013 Instagramilla oli jo 34,6 miljoonaa käyttäjää, kun taas Twitter jäi 30,8 miljoonaan.

Maailmanlaajuisesti tarkasteltuna Twitter on kuitenkin edelleen Instagramia suositumpi.

Instagramin suosio kasvaa kohisten USA:n lisäksi myös muualla maailmassa. The Guardian –lehti kertoi Instagramin saavuttaneen maailmanlaajuisesti jo  200 miljoonan aktiivisen kuukausittaiskäyttäjän rajapyykin.

Mobiilikäytössä Instagramilla ja Twitter ovat vielä kaukana Facebookin suosiosta. Vastikään Facebookin perustaja Mark Zuckerberg kertoi Facebookilla olevan nyt huimat miljardi aktiivista mobiilikäyttäjää pelkästään kuukausitasolla.

Mobiili-Facebookin kasvaa edelleen, sillä viimeksi vuoden 2013 neljännen neljänneksen tulosraportissaan Facebook kertoi aktiivisten mobiilikäyttäjien määräksi 945 miljoonaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös