Osakeanalyysit

Nämä kaksi tekijää ohjaavat Venäjän osakemarkkinoita

Kuva: Achim Hepp

Kuva: Achim Hepp

Venäjän osakemarkkinat eivät noudata samaa logiikkaa kuin länsimaiset pörssit.

Venäjän osakekurssit ovat romahtaneet Ukrainan kriisin vuoksi. Esimerkiksi RTSI-indeksin markkina-arvosta on sulanut vuoden alusta lähes 20 prosenttia.

Evlin salkunhoitaja Olga Marjasova huomauttaa, että Venäjän osakemarkkinoita ohjaa ennen kaikkea kaksi tekijää: öljyn hinta ja arvio markkinariskistä.

”Nyt kun USA:n ja Venäjän konflikti on Krimin ja Ukrainan takia kuumimmillaan, subjektiivinen riskin arvioiminen on eskaloitunut aivan uusiin mittasuhteisiin. Negatiiviset otsikot, Putinin kasvot ja vuorokautiset keskustelut sosiaalisessa mediassa ovat työntäneet ulkomaalaiset sijoittajat myymään venäläisiä osakkeita”, Marjasova toteaa Evlin blogissaan.

Marjasovan mukaan siis nykytapahtumien taloudellinen vaikutus Venäjään kumpuaa ennen kaikkea epävarmuudesta, joka vaikuttaa liiketoimintaan ja kuluttajien luottamukseen. Epävarmuus näkyy osakemarkkinoiden lisäksi myös ruplan kurssissa.

Venäjä-epävarmuus ei ole kuitenkaan mikään uusi ilmiö. Suurvallan osakkeiden arvostustasot ovat aina olleet huomattavasti länsimaiden pörssejä alhaisemmin hinnoiteltuja. Maariski on näkynyt venäläisosakkeiden hinnoittelussa aina.

Venäläisyritysten kassavirroissa ja tulonmuodostuksessa ei ole tulossa merkittävää muutosta osakekurssien laskusta huolimatta – ei ainakaan jos öljyn hinta pysyy vakaana, Marjasova huomauttaa.

Venäjä-riskiä sietäville sijoittajat saattavatkin saada tulevaisuudessa korvauksen riskinotolleen kasvavina osinkoina.

”Kannattaa myös ottaa huomioon, että venäläiset yhtiöt ovat alkaneet jakaa kassavirtaa osinkoina. Keskimääräinen markkinan osinkotuotto on yli neljä prosenttia yksittäisten osakkeiden tarjotessa yhdeksän prosentin osinkotuottoa.”

Venäläisosakkeet saattavat vielä saada tulta siipiensä alle, kun selviää, että yhtiöt pystyvät tarjoamaan osakkeenomistajille tuottoa uudessa maailmanjärjestyksessä, Marjasova toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös