Osakeanalyysit

Pankkijätti: Osakepoiminta on nyt vaikeaa

Tällä hetkellä on jenkkimarkkinoilta vaikea löytää houkuttelevasti hinnoiteltuja osakesijoituksia, väittää pankkijätti JPMorgan.

Houkuttelevasti hinnoiteltujen osakkeiden poiminta sijoitussalkkuun on yleensä sitä helpompaa mitä alhaisempi on osakekurssien välinen korrelaatio. Eli kun osakkeiden hinnat liikkuvat eri suuntiin riippumatta toisistaan, löytyy markkinoilta yleensä mielenkiintoisia osakesijoituksia.

Vastaavasti tilanteessa jossa osakkeiden hinnat liikkuvat samaan suuntaan, ei osakepoiminta ole helppoa.

Nyt pitäisi siten olla hyvä aika osakepoiminnalle ainakin jenkkimarkkinoilla, koska siellä osakekurssien välinen korrelaatio on alhaalla.

Asia ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen.

Pankkijätti JPMorgan väittää, että tällä hetkellä osakepoiminta on itseasiassa erityisen haasteellista.

Mistä tämä johtuu? JPMorgan on laskenut S&P 500 –osakeindeksin osakkeiden p/e-arvostuskertoimien poikkeamat niiden historiallisesta osakekohtaisesta keskiarvostaan.

P/e-kertoimien poikkeama on pankkijätin mukaan tällä hetkellä historiallisen alhainen. Toisin sanoen yksittäisten osakkeiden arvostustaso on tällä hetkellä lähellä historiallista keskiarvoaan.

Osakepoimijan kannalta tilanne on vaikea. Yleensä houkuttelevia ostokohteita löytyy silloin kuin osakkeen arvostustaso on alle sen pitkän aikavälin keskiarvon. Nyt ei ole sellainen tilanne.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös