Osakeanalyysit

Inderes: Cargotecin arvostustaso houkutteleva

Analyysitalo Inderes nostaa lastinkäsittelyratkaisuja toimittavan Cargotecin osakkeen suosituksen tasolle ”osta”. Yhtiön osakekurssi on laskenut houkuttelevalle tasolle.

Inderesin mukaan Cargotecin kurssilaskulle ei ole perusteita. Yhtiön osakkeen kurssi on laskenut kuukaudessa 6,5 prosenttia.

Analyysitalo perustelee näkemystään Cargotecin vahvalla kuluvan vuoden ensimmäisellä osavuosikatsauksella. ”Cargotecin Q1-raportti oli mielestämme vahva ja kohtuullisen vaisusta tuloksesta huolimatta se osoitti, että yhtiö on vihdoin matkalla kohti täyttä potentiaaliaan”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Osavuosikatsaus poisti suuren osan epäilyksistä liittyen kunnianhimoisiin Kalmarin ja Hiabin tulosparannusohjelmiin. Inderes toteaa seuraavaa: ”Hiab teki 13,4 MEUR:n liikevoiton 6,4 %:n liikevoittomarginaalilla, mikä oli paras taso sitten finanssikriisin. Hiabin  osalta 40 MEUR:n tulosparannusohjelma on edennyt jopa odotuksia nopeammin.”

MacGregorin kannattavuus oli kyllä ensimmäisellä kvartaalilla heikko, mutta se selittyy Inderesin mukaan integrointikustannusten nousulla ja poistoilla. Positiiviset vaikutukset näkyvät vasta myöhemmin.

Cargotecin arvostustaso on kurssilaskun jälkeen tullut houkuttelevan alhaiseksi. Inderesin vuoden 2015 tulosennusteella laskettu p/e-kerroin on 12, kun se voisi olla 15. Myös EV/EBIT-kerroin on vain 10. Tasepohjainen p/b-kerroin on 1,4.

Inderesin mukaan arvostusta tukevat myös osien summa -laskelmat, jotka tulevat nousemaan esille sen jälkeen kun MacGregor nousee vahvaan tuloskuntoon.

Inderes pitää Cargotecin osakkeen tavoitehinnan 37 eurossa, mikä ylittää reippaasti nykyisen vajaan 30 euron tason. Osakkeen suositus nousee aiemmasta ”lisää”-tasosta ”osta”-tasolle.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös