Rahastotietoa

Kehittyvät markkinat ja Aasia sijoittajien suosiossa

Sijoittajien varoja virtasi kehittyvien markkinoiden osakkeisiin jo viidentenä kuukautena peräkkäin, kertoo rahastoyhtiö BlackRock.

Peräti 4,7 miljardia dollaria sijoitettiin kehittyvien markkinoiden yleisrahastoihin ja Kiina-rahastoihin. Kehittyneen Aasian ‒ etenkin Japanin ‒ rahastoihin tuli 3,4 miljardia dollaria. Sijoitukset kehittyvien markkinoiden ja Aasian osakkeisiin kasvoivat, kun sijoittajat etsivät suhteellista arvoa. Myös turvasatamasijoitukset korkotuotteisiin nousivat geopoliittisen epävarmuuden takia.

ETP-tuotteet ovat globaalisti edelleen menossa kohti ennätysvuotta. Elokuussa tehtiin uusi ennätys, vaikka kuukausi normaalisti on hiljainen.

Huoli Euroopan kasvuvauhdista ja EKP:n laimea toiminta aiheutti sen, että yleiseurooppalaista osakkeista poistui 2,8 miljardia dollaria.

Yhdysvaltalaisten suurten yhtiöiden osake-ETP:istä lähti 0,1 miljardia dollaria, mutta kuukauden ensimmäisen viikon 13,5 miljardin dollarin lunastuksista toivuttiin, kun S&P 500 -indeksi nousi uusiin korkeuksiin.

Korkotuotteisiin tulleissa 11,5 miljardissa dollarissa näkyy high yield -tuotteiden uusi nousu, mutta valtaosa uusista sijoituksista meni niitä turvallisempiin pitkäkestoisiin valtionlainoihin ja investointiluokan yrityslainoihin.

Geir Espeskog, BlackRockin iSharesin Pohjoismaiden toiminnoista vastaava johtaja, arvioi että elokuu oli ETP:iden kasvulle paras elokuu. ”Koko ala on hyvässä vauhdissa ja todennäköisesti rikkoo vuonna 2014 kaikki aiemmat varojen kasvun ennätykset. Globaalisti sijoittajat keskittyivät korkotuotteisiin ja kehittyvien markkinoiden osakkeisiin. Euroopassa ja Pohjoismaissa näimme saman ilmiön. Pohjoismaissa kehittyvien markkinoiden osaketuotteiden ostot ovat kohdistuneet pienten yritysten ja Aasian osakkeisiin. Euroopassa noteeratut korko-ETP:t ovat vaikuttaneet vahvasti globaaliin varojen määrään, joka ylitti äskettäin 100 miljardia dollaria.”

Espeskogin mukaan pohjoismaissa varoja virtasi sekä osake- että korkotuotteisiin. ”Koska Saksan valtionlainojen tuotot jatkoivat laskuaan ennätysalhaisiin lukemiin, paikalliset sijoittajat lisäsivät edelleen sijoituksiaan eurooppalaisiin investointiluokan luottoihin sekä dollarimääräisiin kehittyvien markkinoihin joukkolainoihin etsiessään useissa tapauksissa sekä hajautusta että tuottoa. Näimme myös pohjoismaisten asiakkaiden hyötyvän eurooppalaisten osakkeiden heikkoudesta ja lisäävän sijoituksiaan sekä yleisindekseihin että saksalaisiin osakkeisiin.”

”Euroopan ETP:ihin on tällä hetkellä sijoitettuna 470 miljardia dollaria. Koska tänä vuonna tuotteisiin on tullut jo 50 miljardia dollaria lisää, olemme matkalla kohti 500 miljardin dollarin rajan rikkomista ennen vuoden loppua”, Espeskog toteaa.

Kommentoi
Ylös
>