Yritysuutiset

Neste Oil antoi positiivisen tulosvaroituksen – nousupaineita tulosennusteisiin

Neste Oil on muuttanut tulosnäkymiään selvästi aiempaa myönteisemmiksi. Nordea nostaa yhtiön tavoitehintaa.

Yhtiö arvioi nyt konsernin koko vuoden 2015 vertailukelpoisen liikevoiton pysyvän vahvana ja olevan korkeampi kuin vuonna 2014. Muutettu tulosohjaus perustuu ensimmäisen neljänneksen vahvaan tulokseen ja tämän hetken näkemykseen loppuvuoden markkinoista.

Aiemmin yhtiö arvioi koko vuoden vertailukelpoisen liikevoiton pysyvän vahvana mutta olevan todennäköisesti vuoden 2014 tulosta alempi.

Nordean mukaan Neste Oil odottaa nyt koko vuoden tuloksensa nousevan yli viime vuoden 584 miljoonan euron, kun aiemmin yhtiö oli ennakoinut liikevoiton laskevan tänä vuonna. ”Neste Oilin vahvistuneiden tulosnäkymien takana on suotuisa dollarikurssi sekä erinomaisen vahvoina pysyneet jalostusmarginaalit. Nykytasollaan dollari tuo koko vuoden liiketulokseen Nordea Marketsin arvioiden mukaan jopa 80 miljoonan euron parannuksen”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Markkinoille Nesteen ohjeistuksen nosto ei tullut täytenä yllätyksenä, sillä konsensusennuste oli alkuvuoden suotuisien markkinaolosuhteiden myötä noussut jo yli 600 miljoonaan euroon, pankki toteaa.

”Positiivinen tulosvaroitus tuo ennusteisiin kuitenkin edelleen nousupaineita”, Nordea ennustaa.

Vaikka jalostusmarginaaleissa nähdäänkin todennäköisesti vielä vuoden mittaan laskua, saattaa USA:n biodieselin verohelpotus nostaa Nordean mukaan koko vuoden liiketuloksen vielä yli 700 miljoonan euron.

Nordea nostaa Neste Oilin osakkeen suosituksen tasolle ”pidä” ja tavoitehinnan 26 euroon.

Kommentoi
Ylös
>