Rahastotietoa

Rahastosijoittajat suosivat eurooppalaisia riskisijoituskohteita

Eurooppaan sijoittavat osakerahastot ja korkeariskisiin yrityslainoihin sijoittavat rahastot olivat marraskuussa rahastosijoittajien suosiossa.

Suomeen rekisteröityihin sijoitusrahastoihin sijoitettiin marraskuussa nettomääräisesti 288 miljoonaa euroa, kertoo Finanssialan Keskusliitto. Suotuisan markkinakehityksen vuoksi rahastopääomien yhteenlaskettu arvo nousi peräti 2,3 miljardia euroa 99,3 miljardiin euroon.

Osakerahastoihin sijoitettiin uutta pääomaa nettomääräisesti 204 miljoonaa euroa. Pitkän koron rahastot keräsivät 104 miljoonaa euroa ja yhdistelmärahastot 231 miljoonaa euroa. Sen sijaan lyhyen koron rahastoista lunastettiin 245 miljoonaa euroa ja vaihtoehtoisista rahastoista 6,5 miljoonaa euroa.

FK:n mukaan osakerahastoista eniten uutta pääomaa keräsivät marraskuussa Eurooppaan sijoittavat rahastot, yhteensä 136 miljoonaa euroa. Kehittyviin markkinoihin sijoittavista rahastoista lunastettiin yhteensä 28 miljoonaa euroa.

Pitkän koron rahastoissa eniten uutta pääomaa keräsivät euroalueen korkeariskisiin yrityslainoihin sijoittavat rahastot, yhteensä 113 miljoonaa euroa.

FK:n mukaan Euroalueen kasvunäkymien piristyminen jatkui loka-marraskuussa ja kolmannen vuosineljänneksen luvut Euroopasta olivat positiiviset. Lisäksi muun muassa heikentynyt euro ja halventunut öljy tukivat kasvua. Pariisin terrori-iskuilla ei näytä olleen suurta vaikutusta markkinoihin.

Sen sijaan kehittyvät markkinat ja Kiinan hidastuva talouskasvu loivat yhä turbulenssia. Europörsseille marraskuu oli kuitenkin voitollinen.

Kun Yhdysvalloissa valmistaudutaan koronnostoihin, on Euroopassa tilanne päinvastainen.

Huolimatta piristyneistä kasvunäkymistä, on euroalueen talouskasvu yhä vaatimatonta, FK toteaa. Markkinat odottavatkin Euroopan keskuspankilta EKP:ltä lisäelvytystä, mikä on laskenut euroa ja valtionlainakorkoja. Heikentynyt euro vahvistaa vientiyrityksiä. Euroalueen inflaatio ei näytä ottavan tuulta purjeisiin. Tämä ennakoi EKP:n jatkavan elvytyksen tiellä.

“Marraskuu jatkui positiivisena osakerahastojen kannalta. Olosuhteet ovat olleet suotuisat sijoittajille muun muassa heikentyneen euron myötä. Inflaatio on edelleen selvästi alle EKP:n tavoitteen, joka tukee jatkossakin tarvetta rahapoliittiselle elvytykselle,” arvioi Finanssialan Keskusliiton analyytikko Valtteri Vuorio.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös