Sijoittajan verotus

Veroetu houkutteli jättiyrityksen Suomeen

Konecranes-osake-092015

Kuva: Konecranes Oyj.

Yhteisöveron alentaminen on poikimassa konkreettisen kansallisen hyödyn.

Turun Sanomien mukaan Konecranesin ja Terexin fuusiosta syntyvä nosturiyhtiö rekisteröidään Suomeen osin verosyistä. Ensi vuonna fuusioituvat nosturiyritykset Konecranes ja amerikkalainen Terex aikovat rekisteröidä uuden yhtiön Suomeen – osin verotussyistä. Fuusiossa syntyy Suomen kuudenneksi suurin yritys.

Yhteisöveroa laskettiin Suomessa viime vuonna 24,5 prosentista 20 prosenttiin. Päätöksessä uskottiin niin sanottuihin dynaamisiin vaikutuksiin, eli juuri siihen, että yritykset lisäisivät esimerkiksi investointejaan ja ulkomaisten yritysten jalkautumista Suomeen.

Konecranesin johtoon siirtynyt Panu Routila kertoo Turun Sanomille, että Konecranes rekisteröidään Suomeen osin verotuksellisista syistä, vaikka Terex on yrityksistä selvästi suurempi. Yhdysvalloissa yritysveroprosentti on 35, eli selvästi Suomen yhteisöveroa suurempi.

Elinkeinoelämän keskusliiton johtava veroasiantuntija Tero Honkavaara arvioi lokakuussa, että jo nyt on näyttöä yhteisöveron alentamisen hyödyistä. “Investoinnit ovat kääntymässä kasvuun ja yhteisöveron tuotto ei romahtanut pelättyä 800 miljoonaa euroa. Tuoreiden verotilastojen mukaan viime vuonna yhteisöveron tuotto notkahti vain reilut 240 miljoonaa euroa (5,4 %). Vallitsevassa taloustilanteessa pudotus on ollut yllättävän pieni”, Honkavaara totesi blogissaan.

Kuluvana vuonna tilanne on veroasiantuntijan mukaan vain parantunut. Verohallinnon tietojen mukaan tammi–syyskuussa yhteisöveron tuotto on kasvanut viime vuoteen verrattuna 465 miljoonaa euroa (15 %). “Verokannan alentamisen dynaamiset vaikutukset ovat siis toteutumassa”, Honkavaara päättelee.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös