Indikaattorit

Yhdysvaltojen talouskasvu hiipuu

USA:n talouden kasvuvauhti oli ensimmäisellä neljänneksellä vaivaiset 0,5 prosenttia vuosikasvuksi muutettuna.

Yhdysvaltojen talouskasvu oli hitain kasvutahti kahteen vuoteen, arvioi Nordea aamukatsauksessaan. ”Etenkin vienti ja varastot jarruttivat kasvua verrattuna edelliseen neljännekseen. Investoinnit supistuivat edelleen, mikä johtuu muun muassa energiasektorin investointitahdin hyytymisestä”, pankki toteaa. Hidastuminen ulottui myös kuluttajakysyntään.

Nordean mukaan BKT-luvut tuovat lisää epävarmuutta Fedin arvioon Yhdysvaltojen kotimarkkinoista, mikä tekee kesäkuun koronnostosta yhä epätodennäköisemmän. ”Talouskasvu kuitenkin kiihtyy todennäköisesti toisella neljänneksellä, ja odotamme talouskasvun yltävän 2 prosenttiin tänä vuonna”, pankki ennustaa.

Yhdysvaltojen ja Euroopan talouskasvujen vertailu osoittaa, että Eurooppa on vihdoinkin alkanut kuromaan kiinni kasvueroa. Euroalueen talouskasvu on jo pitkään ollut Yhdysvaltoja heikompaa.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös