Markkinakommentit

Jenkkimarkkinat porskuttavat edelleen – arvostustasoissa vaaran merkit

Ensimmäiset merkit Yhdysvaltojen toisen kvartaalin tuloskaudesta ovat melko vahvoja.

Toistaiseksi S&P 500 yhtiöistä 43 ovat raportoineet ja yli puolet ovat parantaneet sekä liikevaihtoaan että liiketulostaan verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon, toteaa Taalerin markkina-analyytikko Jouni Saario.

Yhdysvaltojen S&P 500 puhkaisi maanantaina jälleen uuden kaikkien aikojen ennätyksensä. Brexit-huolista ei ole enää tietoakaan sillä Iso-Britannian EU-äänestystuloksen kurssilasku on jo vankasti kuitattu viime päivien nousurallilla.

Samalla kuitenkin jenkkiosakkeiden arvostustasot alkavat olla pelottavan korkealla. Factsetin laskemilla 12 kuukautta eteenpäin ennustetuilla osakekohtaisilla tuloksilla laskettu keskimääräinen p/e-kerroin S&P 500 –osakeindeksillä on jo 19,4 (viime perjantain kurssinoteerauksella).

Tämän hetken p/e-kerroin on jo reippaasti yli pitkän aikavälin keskiarvon. Viiden vuoden keskimääräinen p/e-kerroin S&P 500 -indeksillä on Factsetin mukaan 15,8, 10 vuoden keskimääräinen kerroin on 15,9 ja 15 vuoden kerroin on 17,6.

S&P500-osakeindeksi-072016

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös