Markkinakommentit

Sijoitusstrategi: Donald Trumpin valinta toisi epävarmuutta finanssimarkkinoille

Kuva: Gage Skidmore

Kuva: Gage Skidmore

Sijoittajat saavat loppuvuonna jännittää kahta politiikan tapahtumaa, joilla voi olla merkittäviä vaikutuksia sijoitusmarkkinoille.

Yhdysvalloissa presidentinvaalit pidetään 8. päivänä marraskuuta. Markkinoiden ja talouspolitiikan kannalta Donald Trumpin valinta loisi enemmän epävarmuutta, kuin Hillary Clintonin valinta, arvioi Taalerin päästrategi Tuomas Komulainen.

Kukaan ei tiedä minkälaista politiikkaa Trump todella toteuttaisi presidenttinä, Komulainen toteaa blogissaan. ”Mahdollisesti ainakin pitkät korot nousisivat veronkevennysten seurauksena. Hillary Clintonin talouspolitiikka tulisi todennäköisesti olemaan lähellä miehensä aikakautta. Toki budjettialijäämä mahdollisesti kasvaisi ja pitkät korot nousisivat Clintonin infraelvytyksen myötä.”

Sijoittajilla on pelättävänään poliittisia riskejä myös Euroopassa.

Italiassa järjestetään kansanäänestys perustuslaista marras-joulukuussa. Komulaisen mukaan äänestyksellä maan pääministeri Matteo Renzi pyrkii heikentämään ylähuoneen valtaa ja parantamaan hallituksen uudistamiskykyä.

Vaarana on jopa Italian euroero. ”Ongelma on, että hävitessään Renzi voi joutua eromaan ja Italiaan valtaan voi nousta populistinen Pepe Grillo. Hän haluaa Italiaan kansanäänestyksen myös euro-jäsenyydestä”, Komulainen toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös