Yritysuutiset

Technopolis solmi ison sopimuksen – vuokrausaste nousee

Technopolis osakekurssi

Technopoliksen Oulun yksikkö on solminut neljä vuokrasopimusta, jotka parantavat yrityksen vuokrausastetta.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin (PPSHP) kanssa tehty 10 vuoden sopimus 5 000 neliömetristä Technopolis Medipolikseen on näistä suurin, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Muut sopimukset kattavat yhteensä yli 3 000 neliömetriä.

Muutot on tarkoitus aloittaa vuoden 2017 toisella neljänneksellä. Sopimusten taloudellinen vuokrausastevaikutus tulee olemaan Oulussa yhteensä 8,6 prosenttia ja konsernissa lähes yhden prosentin vuoden toisella neljänneksellä.

Technopoliksen toimitusjohtaja Keith Silverang huomauttaa, että uudet sopimukset ovat osa Oulun nopeutuvaa elpymistä. ”Oulu on selviytynyt vakavasta rakenteellisesta kriisistä vahvempana kuin koskaan. Kaupungissa on yhä maailmanluokan huipputeknologian osaamista, vahva pohja yritystoiminnalle ja runsaasti kansainvälisiä kasvuyrityksiä. Nyt pohja on kuitenkin monipuolisempi kuin koskaan aiemmin, mikä luo alueen talouskasvulle vahvat lähtökohdat vuosiksi eteenpäin.

Viimeisen viikon aikana Technopolis on solminut Oulussa uusia vuokrasopimuksia yhteensä yli 9 000 m²”, sanoo Silverang. ”Mielestämme tämä on aika hyvä merkki siitä mitä tuleman pitää.”

Analyysitalo Inderesin mukaan uutisella ei ole merkittävää vaikutusta ennusteisiin. ”Olimme aikaisemmin ennustaneet Technopoliksen taloudellisen vuokrausasteen parantuvan 94,0 prosenttiin Q3’17 mennessä (Q4’16: 93,4 %), joten uutisella ei ole merkittävää vaikutusta aikaisempiin ennusteisiimme”, Inderes toteaa aamukatsauksessaan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös