Sijoitusuutiset

Silmäasema listautuu pörssiin – yleisöanti alkoi

Silmäasema Oyj hakee osakkeidensa listaamista Nasdaq Helsingin pörssilistalle ja käynnisti eilen listautumisannin.

Yleisöannissa merkintäaika on arvion mukaan 29.5.–6.6.2017, ja listautumisannissa tarjottavien osakkeiden alustava hintaväli on vähintään 6,2 euroa ja enintään 7,6 euroa tarjottavalta osakkeelta.

Listautumisanti koostuu sekä osakeannista että osakemyynnistä. Yhtiö pyrkii keräämään osakeannilla noin 35 miljoonan euron bruttovarat, ja myyjät tarjoavat alustavasti enintään 3 100 000 myyntiosaketta ostettavaksi.

Listautumisannissa tarjotaan alustavasti enintään 725 000 osaketta yksityishenkilöille ja yhteisöille Suomessa.

Silmäasema on kotimainen silmäterveyden palveluja tarjoava yritys, jonka toiminta-ajatuksena on tarjota maanlaajuisesti kaikki näkemisen ja silmäterveyden tuotteet ja palvelut optisen alan vähittäiskaupoista silmäsairaaloihin. Silmäasema kertoo olevansa Suomen suurin yksityinen silmäleikkauksia tarjoava silmäsairaalaketju ja toiseksi suurin optikkoketju 25,3 prosentin markkinaosuudellaan.

Silmäaseman tavoitteena on olla markkinajohtaja Suomessa optisessa kaupassa sekä silmien terveyteen liittyvässä sairaalatoiminnassa, mukaan lukien kaihi- ja taittovirheleikkaukset.

Silmäasema-ketjulla on Suomessa optisessa vähittäiskaupassa yhteensä 148 myymälää, joista 125 on omia myymälöitä ja 23 yrittäjävetoista myymälää, sekä 13 silmäsairaalaa. Tämän lisäksi Silmäasemalla on kahdeksan optisen kaupan myymälää Virossa. Silmäasema-ketjun palveluksessa työskentelee noin 1 000 silmäterveyden ammattilaista. Silmäasema-ketjussa tehdään vuosittain noin 210 000 optikon näöntarkastusta, 190 000 silmälääkärin vastaanottoa ja yli 15 000 kaihi- ja taittovirheleikkausta.

Silmäasema-konsernin liikevaihto oli 101,3 miljoonaa euroa vuonna 2016, jolloin kasvua oli 8,6 prosenttia vuodesta 2015. Tilikauden tulos oli 470 tuhatta euroa ja osakekohtainen tulos 0,21 euroa. Listautumishinnan mukaan yhtiön p/e-kerroin toteutuneella tuloksella ja vähimmäislistautumishinnalla on vajaat 30x.

Suunnitellun listautumisannin tavoitteena on tukea Silmäaseman kasvustrategiaa, vahvistaa pääomarakennetta ja parantaa Silmäaseman tunnettuutta niin yleisön ja yhteistyökumppaneiden keskuudessa kuin työnantajana.

Listautumisanti mahdollistaisi yhtiön pääsyn pääomamarkkinoille, sen omistuspohjan laajenemisen ja yhtiön osakkeiden likviditeetin lisääntymisen. Listautumisannilla hankittavat varat on tarkoitus käyttää yhtiön kasvustrategian tukemiseen ja Yhtiön pääomarakenteen vahvistamiseen.

Osakkeiden merkintähinta on alustavasti 6,2–7,6 euroa tarjottavalta osakkeelta. Yleisöannissa lopullinen merkintähinta ei voi olla korkeampi kuin alustavan hintavälin enimmäishinta eli 7,6 euroa tarjottavalta osakkeelta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös