Sijoittaminen

Kurssirakettikisa – parhaat perustelut

SalkunRakentajan kurssirakettikisassa tuli veikata toukokuussa eniten nousevaa osaketta ja perustella valinta. Kisa on päättynyt ja on aika valita parhaat perustelut.

SalkunRakentajan kurssirakettikisassa piti veikata toukokuun eniten noussut osake. Arvausten perusteella palkintojen arvontaan pääsivät Tommi Simon, Niko Lehti, Antti Koski, Reissumies ja Ira Sipponen.

Arvonnan toinen viisikko valitaan perusteluiden perusteella. Tästä toisesta viisikosta jäävät ulkopuolelle jo veikkauksen perusteella arvontaan päässeet osanottajat.

Parhaita perusteluita valitessaan SalkunRakentaja päätyi painottamaan vastausten monipuolisuutta. Valinta ei ollut ihan helppo.

5 perustelua jotka etenevät arvontaan

1) Competitzione: ”Sotkamo Silver koska 3.4. (toivottavasti) Traxys-sopimus vahvistuu ja kaivoksen rakentaminen alkaa. Toinen peruste on jos pörssit kääntyy laskuun niin hopea seilaa vastavirtaan.”

2) Taneli Kerola: ”Traxys-sopimuksen takaraja siirtyi kuun lopulle, joten mahdollisen sopimuksen syntymisen jälkeen kurssinousu ajoittuu enemmän toukokuun puolelle verrattuna siihen, että sopimus olisi saatu jo nyt 3.4, jolloin kovin nousu olisi nähty jo huhtikuun puolella.”

3) Buffetti:” Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj (PKK) nousee 25%. On vahva mutu että PKK kuroo kuluneen kuukauden kurssidipin vähintään aiemmalle tasolle. Yhtiö tehnyt kelpo tulosta haastavassa toimintaympäristössä.

4) Uncommonprofits: ”Endomines, nousee 35%. Lahden tähän puhtaasti tekniseltä kannalta. Volatiliteetti ollut jo pitkään epätavallisen alhainen (Bollingerin nauhat kaventuneet todella poikkeavasti). MFI:n ja RSI:n perusteella lievähkösti myös ylimyyty.” Tämä oli siis se lyhyt muoto, pidempiä perusteluja varten oli kirjoitettu aiheesta blogikirjoitus.

5) Anton: ”Sotkamo Silver +34%. Rahoittaja Traxys Europe on saanut valmiiksi Sotkamo Silverin hopeakaivoksen teknisen sopivuustarkastelun. Ensimmäinen pyrähdys ylöspäin yli 10% 28.4, maksimit kävi yli 16%. Luultavasti kun saa laajempaa näkyvyyttä kuukauden aikana, lyhyet kasvunäkymät tulevat näyttämään hyvältä. Yritys ei ole mitenkään yliarvostettu. Tekninenkin analyysi puhuu kasvun puolesta ja potentiaalia kasvulle voisi olla reilusti odotettavissa. Lisäksi toukokuu sekä poliittisesti, että vuodenaikana epävarmempi kuukausi, joka saattaa hyvinkin nostaa kullan, hopean ja sinkin arvoa.”

Perustelut valittiin argumentaation perusteella

SalkunRakentajan kurssirakettikisa oli jaettu kahteen osaan. Ensimmäisessä osassa arvontaan päässeet valittiin sen perusteella kuinka kurssinousu todellisuudessa toteutui. Tässä toisessa osassa keskityttiin siihen löytyykö valinnalle hyvin ja laaja-alaisesti perusteltu argumentaatio.

Hyväkään perustelu ei välttämättä lyhyellä kuukauden aikajänteellä näy kurssissa. Sotkamo Silverin osake laski kisassa kaikista eniten eli  16,8 prosenttia. Yksi syy on varmasti se, että odotettua rahoitussopimuksen konkretisoitumista ei saatukaan toukokuussa. Perustelu osakevalinnalle on tästä huolimatta hyvä.

Myös Endomines päätyi toukokuussa pakkaselle. Pohjois-Karjalan Kirjapaino sen sijaan päätyi plussalle ja nousi toukokuussa 1,6 prosenttia.

Parhaiden veikkausten perustelut

F-Secure, toukokuussa 19,9 prosentin kurssinousu, Tommi Simon: ”Hyvät tuotteet ja yhteistyö operaattorien kanssa, mutta ei juuri kasvua. Jokin isompi ICT-firma ostaa sen vihdoin pois kuleksimasta.”

Bittium, toukokuussa 16,2 prosentin kurssinousu, Niko Lehti: ”Niin paljon siimoja vedessä, että kyllä joku iso kala pitää osua saaliiksi. Lisäksi oma lehmä ojassa ?”

Trainers House, toukokuussa 12,3 prosentin kurssinousu, Antti Koski: ”Joskus kun sijoittaa ihan summamutikassa johonkin senttiyhtiöön jossa on toki eniten nousupotentiaalia, niin saattaa joko menettää kaiken tai yllättävistä tapahtumista johtuen rikastua ihan huomaamaatta. Tämä veikkaus oli tehty siis ihan randomina ilman tarkempaa tutustumista yhtiöön ja ilman sisäpiirin tietoa.”

Biohit, toukokuussa 11,8 prosentin kurssinousu, Reissumies: ”Biohit on kuukauden nousija. Mahdollisia jytkyjä kuukauden aikana on Brasilian Colonwiev diili, Kiinan seulonta diili, tupakkatutkimus tulokset ja paljon muuta. Koukkuja on vedessä monella suunnalla.”

Innofactor, toukokuussa 6,9 prosentin kurssinousu, Ira Sipponen: ”Mikäli Q1 on mennyt tavoitteiden mukaan ja näkymät on positiiviset kasvun, kannattavuuden ja yritysostojen integroinnin suhteen, antaen vahvistusta strategian toimivuudesta ja tavoitteiden saavuttamisesta, on osakkeen arvostuksessa ja esim. Inderesin tavoitehinnassa reilusti nousuvaraa. Rohkeammalla hetkellä olisin heittänyt Tecnotreen, +50%, jos vaikka yllättäisivät ja viime aikaisten isojen tilausten lisäksi rahoitus järjestyisi ja poistaisi veitsen kurkulta.”

Arvonta

Arvontaan päässeiden kisaajien kesken arvotaan 300€ superlahjakortti ja kolme kirjapalkintoa. Seuraavat kymmenen kisaajaa tulevat osallistumaan arvontaan: Tommi Simon, Niko Lehti, Antti Koski, Reissumies, Ira Sipponen, Competitzione, Taneli Kerola, Buffetti, Uncommonprofits, ja Anton.

Arvontaan edenneille tullaan kertomaan tulos sähköpostitse.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös