Sijoitusideat

Kurssirakettikisan voittaja selvillä

SalkunRakentajan kurssirakettikisassa veikattiin ja perusteltiin toukokuun eniten noussut osake. Nyt voittaja on selvinnyt.

SalkunRakentajan kurssirakettikisan ideana oli ennustaa toukokuun aikana Helsingin pörssin (OMX Helsinki) kovimmin osakekurssiaan kasvattanut osake. Kisaan osallistujan tuli siis valita Helsingin pörssin päälistalta vain yksi osake, jonka osakekurssin uskoi nousevan toukokuun aikana eniten.

Nyt toukokuu on takana ja voittaja on selvillä. Kisan suosituin osake oli Sotkamo Silver, mutta kisan kolmea parasta osaketta oli veikannut vain yksi kisaaja kutakin.

F-Secure on kurssirakettikisan voittajaosake

F-Secure tarjoaa tietoturvaratkaisuja eri käyttöjärjestelmillä varustetuille tietokoneille, kännyköille ja tableteille. Yrityksen tunnetuimmat edustajat ovat sen perustaja Risto Siilasmaa sekä tutkimuspäällikkö Mikko Hyyppönen. Hyyppönen esiintyy usein julkisuudess silloin, kun tietoturvauhkista uutisoidaan.

F-Securen tavoitteena on parhaalla mahdollisella tavalla hyödyntää fyysisen maailman ja internetin kytkeytyminen entistä tiiviimmin yhteen. Yhtiön strategiassa heijastuu niin verkkoon kytkettyjen laitteiden määrän nopea kasvuvauhti, liiketoiminnan digitalisaation myötä muuttuneet toimintatavat kuin kyberrikollisuuden lisääntyminen.

Strategian toimeenpanon myötä F-Securen muuntautuminen päätelaitekeskeisestä virustorjuntayhtiöstä kyberturvallisuustuotteiden ja –palveluiden monipuolisemmaksi tarjoajaksi nopeutuu entisestään.

F-Securen osake nousi toukokuussa 19,9 prosenttia.

Kurssirakettikisassa Tommi Simon perusteli F-Securea hyvillä tuotteilla ja yhteistyöllä operaattorien kanssa. Lisäksi Tommi Simon arveli F-Securen olevan mahdollinen ostokohde isommalle toimijalle.

Bittium tuli kurssirakettikisassa toiseksi

Kun kisaa oli kulut viikko, ei Bittium vielä yltänyt kolmen parhaan joukkoon. Lopulta osake kiri toiseksi 16,2 prosentin kurssinousulla.

Bittium Oyj oli aikaisemmalta nimeltään Elektrobit Oyj.

Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja tuotealustoihinsa perustuvia asiakaskohtaisia ratkaisuja puolustus-, turvallisuus- ja muille viranomaismarkkinoille, IoT- markkinoille (Internet of Things) sekä teollisuuden käyttöön. Lisäksi Bittium tarjoaa korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin.

Bittium jatkaa epäorgaanisen kasvumahdollisuuksien tutkimista kaikilla tuote- ja palvelualueilla ja on valmis investoimaan yritysostoihin, jotka tukevat yhtiön kasvustrategiaa.Samalla Bittium on päättänyt muodostaa uuden tuote- ja palvelualueen terveydenhuollon teknologian ympärille.

Niko Lehti oli perustellut Bittiumia sen monipuolisuudella: ”Niin paljon siimoja vedessä, että kyllä joku iso kala pitää osua saaliiksi.”

Trainers House kolmantena maaliin

Trainers’ House on teknologiariippuvainen valmennusyritys.

Valmennuksen erityisinä vipuina käytetään markkinointia, johtamisjärjestelmiä ja asiakasriskien rahoittamista.

Yhtiön osaamisalueet, markkinointi, valmennus ja järjestelmäosaaminen, synnyttävät integroituna konseptin nimeltä Kasvusysteemi. Kasvusysteemi on tulevaisuuden mahdollisuuksista käsin johdettu johtamisen ja myynnin toimintatapa.

Trainers’ Housen vuoden 2016 liikevaihto oli 8,8 miljoonaa euroa ja liiketulos 1,0 miljoonaa euroa, eli 11,1% liikevaihdosta. Konsernissa työskenteli vuoden 2016 lopussa kokopäiväisiksi muutettuna 96 henkilöä.

Antti Koski oli perustellut Trainers Housea sillä, että senttiosakkeet voivat nousta paljonkin. Antti Koski toi esiin perusteluissaan myös senttiosakkeiden laskupotentiaalin, ja on täysin oikeassa siinä, että tällaisessa kisassa korkea volatiliteetti on perusteltu.

Sotkamo Silver ja Traxys

Kisan suosituin voittajaehdokas oli Sotkamo Silver.

Silver omistaa hopeaa ja kultaa sisältäviä malmiesiintymiä Suomessa ja sinkkiä sekä kultaa sisältäviä esiintymiä Norjassa. Yhtiön tärkein kehityshanke on hopeakaivos projekti Sotkamossa.

Sotkamo Silver on tehnyt Traxys Europe SA:n kanssa alustavan markkinointi- ja rahoitussopimuksen, jolla katetaan kaivosprojektin täysi rahoitus tuotantoon asti.

Niin ikään tarkoituksena on sopia markkinointisopimus 60 kuukauden ajaksi kaiken hopea-lyijy-kulta -rikasteen myymisestä.

Sotkamo Silver on tekemässä merkittävän rahoitussopimuksen Traxysin kanssa.

Traxysin tekemä  Sotkamo Silverin Hopeakaivos -projektin teknisen sopivuustarkastelu oli aiemmin lykkääntynyt ja siten hidastanut kaivosrakentamishanketta. Traxys sai kuitenkin sopivuustarkastelunsa valmiiksi 28.4.

Traxys ja Sotkamo Silver olivat kertoneet sitoumuksestaan tehdä kaikkensa lopullisten sitovien rahoitustransaktio- ja rikasteen markkinointisopimusten laatimiseksi toukokuun 2017 aikana.

Toukokuussa ei kuitenkaan saatu kuulla mistään lopullisista sopimuksista. Kurssireaktio on ollut tämän mukainen. Sotkamo Silverin osake laski toukokuussa 16,8 prosenttia.

Toukokuun kovimmat nousijat jäivät veikkauksen ulkopuolelle

SalkunRakentajan kurssirakettikisan voittaja F-Secure nousi karvan alle kaksikymmentä prosenttia toukokuussa.

Kisassa olisi ainakin periaatteessa voinut pärjätä vieläkin paremmin. Teknologiayritys Affecto, tietopalvelutoimittaja Asiakastieto Group, komposiittiteknologiayhtiö Exel Composites, mediatalo Ilkka-Yhtymän 1-sarjan osake, ja elektroniikka- ja tietoliikennealan tukkukauppa Yleiselektroniikka E nousivat kaikki yli kaksikymmentä prosenttia toukokuussa.

Parhaiten veikanneet pääsevät arvontaan

Parhaan veikkauksen perusteella seuraavat viisi kisaajaa pääsevät arvontaan: Tommi Simon, Niko Lehti, Antti Koski, Reissumies ja Ira Sipponen.

Viiden parhaan veikkauksen lisäksi arvontaan tulevat osallistumaan viisi parhaan perustelun antanutta kisaajaa.

Näiden kymmenen kisaajan kesken arvotaan pääpalkintona 300 euron arvoinen superlahjakortti. Lisäksi kolme kilpailijaa saa tämän arvonnan perusteella vapaavalintaisen kirjan SalkunRakentajan Kirjat-palvelusta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös