Markkinakommentit

Nordea pitää osakkeet ylipainossa – ”Odotamme auringon paistavan markkinoilla jatkossakin”

Nordean mukaan globaalin talouskasvun piristyminen, yritysten vahvat tulokset ja matalat korot tukevat osakkeita. Osakkeiden lisänousulle on yhä tilaa.

Pitkään jatkunut osakemarkkinoiden nousutrendi voi herättää jo pelkoja käänteestä. Nordean päästrategi Lippo Suominen kuitenkin muistuttaa, ettei käänne tapahdu ilman syytä.

”Toistaiseksi syytä osakkeiden alamäelle on vaikea löytää. Laaja-alainen talouskasvu ja erittäin vahva tuloskasvu luovat hyvän pohjan osakkeiden ennätystehtailulle. Heinä- kuussa alkaa vuoden toisen neljänneksen tuloskausi, johon lähdetään toiveikkaissa tunnelmissa”, Suominen toteaa Nordean viikkokatsauksessa.

Suomisen mukaan kasvu hiipuu vuoden alun huippulukemia alemmaksi, mutta merkit viittaavat jälleen vahvaan tuloskauteen. Vankka tuloskehitys on häivyttänyt monia sijoittajia kalvaneita pelkoja, joita ovat olleet esimerkiksi Kiinan talouskasvun hiipuminen, Brexit ja Etelä-Euroopan maiden talousongelmat.

Edes osakkeiden arvostuksesta ei saada vielä aikaan kuin pieniä varoitusvaloja. Lipposen mukaan nousun esteeksi ei arvostuksesta ole niin kauan kuin globaali talous pysyy nousu-urallaan.

Kaiken lisäksi pääoma etsii kokoajan ostopaikkoja, päästrategi muistuttaa.

”Moni sijoittaja on etsinyt syitä, jotka kääntäisivät markkinat laskuun – mutta lähinnä saadakseen silloin parempia ostonpaikkoja. Tämä itsessään estää markkinapudotuksia, sillä isot käteisvarannot ovat valmiina odottamassa markkinoille pääsyä. Pienikin markkinalasku on riittänyt houkuttelemaan uutta rahaa osakemarkkinoille.”

Nordea pitää edelleen osakkeet suosituksissaan ylipainossa.

Eurooppa on pankin osakesuosikki, koska sen talous ja tulokset ovat yllättäneet myönteisesti, eikä politiikkakaan pilaa sijoitusympäristöä tällä hetkellä. Myös kehittyvät markkinat ovat ylipainossa. Pohjois-Amerikka ja Japani ovat alipainossa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös