Markkinakommentit

Italia on tikittävä aikapommi – varainhoitoyhtiö tankkaa kultaa

Varainhoitoyhtiö Front on huolissaan kasvavasta poliittisesta epävarmuudesta.

Brexitistä alkanut poliittinen epävarmuus on hellittänyt kevään ja kesän aikana, mutta suurin riski on liittynyt koko ajan Italiaan, varoittaa Front tuoreimmassa kuukausikatsauksessaan.

“Maan ongelmat ovat ratkaisematta ml. talouden rakennemuutokset ja päätöksenteon uudistaminen. Turvapaikanhakijakriisi koettelee maata, pankkijärjestelmän ongelmat ovat syviä, valtionvelka kestämätön ja tärkeimmät oppositiopuolueet ovat väläyttäneet euroeroa tilanteen ratkaisemiseksi”, Front listaa.

Saksan liittopäivävaalien jälkeen ja viimeistään talvella markkinat joutuvat todella ottamaan kantaa Italian ongelmiin. Varainhoitoyhtiön mukaan näitä riskejä ei ole leivottu rahoitusmarkkinoiden hinnoitteluun.

“Arviomme mukaan rahoitusmarkkinat eivät ole hinnoitelleet Italian riskiä riittävästi, joten Frontin korkostrategia ja valuuttapainotukset sekä osakestrategia säilyvät korostetun varovaisena ja tilanteen huomioivana.”

Italian haasteiden lisäksi sijoittajien vatsahappoja lisäävät Yhdysvaltojen poliittiset haasteet.

“Lyhyellä aikavälillä, syyskuussa, poliittinen epävakaus koskee kuitenkin Yhdysvaltoja ja Trumpin hallinnon ensimmäistä budjettia, johon on ladattu paljon poliittisia ja taloudellisia intohimoja.”

Front varautuu tilanteeseen lisäämällä turvasatamasijoituksena pidettyä kultaa allokaatiosuosituksissaan.

Elokuun lopulla Front Strategia salkussa osa käteisestä, 1 % koko salkun arvosta, sijoitettiin fyysiseen kultaan sijoittavaan indeksiosuustuotteeseen. Kullan hinta oli erityisen edullinen euroissa ostohetkellä, Front arvioi.

Geopoliittisen epävarmuuden ohella varainhoitoyhtiö perustelee kultasijoitusta lisähajautuksella ja edullisen ostohinnan tuottopotentiaalilla, mikäli esimerkiksi Italian tilanne eskaloi eurokriisin uudelleen käyntiin.

Frontin yhdistelmäsalkuissa osakkeet ovat strategisessa alipainossa.

“Osakkeiden arvostus on korkea suhteessa tulosodotuksiin ja ainoastaan kiinalaiset osakkeet, jotka on listattu Hong Kongissa, ovat arvostukseltaan edullisia. Korkea arvostus olisi perusteltua, jos maailmantalouden kasvunäkymät olisivat vahvat ja yrityksillä olisi edelleen paljon mahdollisuuksia kustannusten karsintaan.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös