Yritysuutiset

HS: KRP tutkii törkeää sisäpiirintiedon väärinkäyttöä pörssiyhtiö Afarakilla

Afarak kaivos

Yhtiön pääomistajaa epäillään sisäpiiritietojen väärinkäytöksistä.

Helsingin Sanomien mukaan KRP tutkii epäiltyä törkeää sisäpiirintiedon väärinkäyttöä pörssiyhtiö Afarak Groupin eli entisen Ruukki Groupin osakkeella.

Viime viikolla Afarak tiedotti, että joukko sen vähemmistöomistajia on jättänyt Finanssivalvonnalle vaatimuksen, jonka mukaan yhtiön olisi tehtävä pakollinen julkinen ostotarjous osakkeistaan.

Noin 10,8 prosenttia Afarakista omistavat vähemmistöomistajat vaativat hakemuksessaan Fivaa velvoittamaan Danco Končar ja tämän sijoitusyhtiö Kermas Resources Limited yhdessä tai erikseen tekemään pakollinen julkinen ostotarjous Afarakin osakkeista.

Kroatialainen sijoittaja Danko Končar on yrityksen pääomistaja.

Koncarin suomalainen asianajajansa Kai Kotiranta kertoi Ylelle, että Končar ei halua kommentoida tutkintaa millään tavalla. Kotirannan mukaan Končar on kiistänyt kaikki rikosepäilyt.

Ylen mukaan KRP on tutkinut Končariin liittyvää rikosepäilyä myös aiemmin. Joulukuussa 2016 Helsingin syyttäjänvirasto teki syyttämättäjättämispäätöksen tapauksessa, jossa Končaria epäiltiin arvopaperimarkkinoita koskevasta tiedotusrikoksesta.

Afarak on erikoistunut kaivos- ja mineraalien jalostamiseen. Mineraaliliiketoiminnot sijaitsevat Maltalla, Turkissa, Etelä-Afrikassa ja Saksassa. Kroatialainen sijoittaja Danko Končar on yrityksen pääomistaja

Afarakilla eli entisellä Ruukki Groupilla on lähes 7 000 osakkeenomistajaa, joista pääosa on suomalaisia. Yhtiön suurimpien omistajien joukossa on myös muun muassa sijoittaja Kyösti Kakkonen.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös