Yritysuutiset

HS: KRP tutkii törkeää sisäpiirintiedon väärinkäyttöä pörssiyhtiö Afarakilla

Yhtiön pääomistajaa epäillään sisäpiiritietojen väärinkäytöksistä.

Yhtiön pääomistajaa epäillään sisäpiiritietojen väärinkäytöksistä.

Helsingin Sanomien mukaan KRP tutkii epäiltyä törkeää sisäpiirintiedon väärinkäyttöä pörssiyhtiö Afarak Groupin eli entisen Ruukki Groupin osakkeella.

Viime viikolla Afarak tiedotti, että joukko sen vähemmistöomistajia on jättänyt Finanssivalvonnalle vaatimuksen, jonka mukaan yhtiön olisi tehtävä pakollinen julkinen ostotarjous osakkeistaan.

Noin 10,8 prosenttia Afarakista omistavat vähemmistöomistajat vaativat hakemuksessaan Fivaa velvoittamaan Danco Končar ja tämän sijoitusyhtiö Kermas Resources Limited yhdessä tai erikseen tekemään pakollinen julkinen ostotarjous Afarakin osakkeista.

Kroatialainen sijoittaja Danko Končar on yrityksen pääomistaja.

Koncarin suomalainen asianajajansa Kai Kotiranta kertoi Ylelle, että Končar ei halua kommentoida tutkintaa millään tavalla. Kotirannan mukaan Končar on kiistänyt kaikki rikosepäilyt.

Ylen mukaan KRP on tutkinut Končariin liittyvää rikosepäilyä myös aiemmin. Joulukuussa 2016 Helsingin syyttäjänvirasto teki syyttämättäjättämispäätöksen tapauksessa, jossa Končaria epäiltiin arvopaperimarkkinoita koskevasta tiedotusrikoksesta.

Afarak on erikoistunut kaivos- ja mineraalien jalostamiseen. Mineraaliliiketoiminnot sijaitsevat Maltalla, Turkissa, Etelä-Afrikassa ja Saksassa. Kroatialainen sijoittaja Danko Končar on yrityksen pääomistaja

Afarakilla eli entisellä Ruukki Groupilla on lähes 7 000 osakkeenomistajaa, joista pääosa on suomalaisia. Yhtiön suurimpien omistajien joukossa on myös muun muassa sijoittaja Kyösti Kakkonen.

Kommentoi
Ylös
>